BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin yoksul kadına vereceği rakam!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yoksul kadınlara hane başına en az 600 TL aile sigortasından para ödeyeceklerini bildirdi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulun derdine çare olmak için aile sigortasını getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yoksul kadınlara hane başına en az 600 TL aile sigortasından para ödeyeceğiz. Bizim inancımıza göre, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz yoksulu teşhir etmeyeceğiz" dedi.

RECEP BEY YOKSULLARI EZEREK ZENGİNLEŞTİ

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen 'Uğur Mumcu'yu anma' programına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın ekonomiden anlamadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında halkın refah seviyesini artıracağız. O'nun görevi milletin gözünü korkutmak. Halkın iktidarında yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bu ülkenin yoksul kadınlarına hane başına en az 600 TL aile sigortasından para ödeyeceğiz. Hiç endişe etmesin Recep bey, milletin yoksulluğunu artırdın sen. Şu AKP'ye bakın, çağ atlattığı Türkiye'ye bakın. Gelişen Türkiye'ye bakın, yoksul sayısı artmış, adamın söylediği türküye bakın. Çünkü bunlar yoksulluktan geldiler, yoksulları ezerek zenginleştiler" ifadelerini kullandı.

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK

"Bunlarda insan hakları kavramı gelişmemiş, bunlarda insan sevgisi yok. Bunlarda insan saygısı yok. Bunlarda inançlara da saygı yok" sözlerini sarf eden Kılıçdaroğlu, fakir fukaraya yapılan yardımlardan kimsenin haberi olmaması gerektiğine işaret ederek, "Çünkü bizim inancımıza göre, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz yoksulu teşhir etmeyeceğiz, biz bunu söylüyoruz. Bir de bunlar Müslüman geçiniyorlar" diye konuştu.

HALKIN İKTİDARI İÇİN DESTEK İSİTYORUZ

Kılıçdaroğlu, halk için çalışmanın, halkı aydınlatmanın kutsal bir görev olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Çünkü biz topluma hizmet ediyoruz kendimize değil. Biz halkın rantına değil, sorunlarına talibiz. Biz zenginleşmek için siyaset yapmıyoruz. Yeri gelirse yaşamımızı feda edip, halkın zenginleşmesi için çaba harcayacağız. İdealimiz budur. Söylemimiz de budur. Onun için yola çıktık. Gelin hep birlikte halkın yürüyüşünde bize destek verin. Güç verin, sevgi verin, güzellik verin, Türkiye'yi aydınlığa çıkartalım. Her türlü baskı yapılıyor, direneceğiz ve yürüyeceğiz. İkinci ulusal kurtuluş savaşını başlattık. İkinci ulusal kurtuluş savaşı hareketini halkla başlattık. Esnafıyla, işçisiyle, köylüsüyle, memuruyla, emekçisiyle sanayicisiyle yürüyeceğiz."

Kılıçdaroğlu programda yılın siyasetçisi ödülünü aldı. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na yılın hukukçusu ödülü, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'a demokrasi ödülü, Gazeteci Mustafa Balbay'a jüri özel ödülü verildi.