BIST 10.321
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.404,82
HABER /  GÜNCEL

Uşak'ta inanılmaz katliam

Uşak'ta yaklaşık 25 sokak köpeği avu tüfeğiyşe vurularak itlaf edildi.

Abone ol

Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu, Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde (UOSB) yaklaşık 25 sokak köpeğinin av tüfeğiyle vurularak itlaf edildiğini bildirdi.

İŞTE O KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER 

Avcu, önceki akşam Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde kimliği belirsiz kişilerin, av tüfeğiyle köpekleri itlaf ettikleri ihbarını aldıklarını söyledi. Telefonlar üzerine UOSB’ye gittiklerini ifade eden Avcu, av tüfeği ile vurulan 25 köpeği, iş makinesi yardımıyla açılan çukurda, üstleri toprakla örtülmüş halde bulduklarını kaydetti. Avcu, “Bazıları hâlâ can çekişiyordu. Bugün Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Erdem’e giderek elimizdeki fotoğrafları gösterdik ve yardım istedik” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne şikâyette de bulunan dernek yetkilileri, sorumluların bulunup cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Ali Aydın ise olayla ilgili inceleme başlattıklarını, jandarmaya da ihbarda bulunduklarını bildirdi. UOSB Başkanı Ali Yıldırım ise olayı tasvip etmediklerini söyledi.