BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45
HABER /  GÜNCEL

Tahliye sonrası Balbay'dan ilk yazı

Cezavinden tahliye olup Meclis'te yemin ederek görevine başlayan Mustafa Balbay Cumhuriyet'teki köşesi yazdı.

Abone ol

Geçtiğimiz gece tahliye olan ve dün TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek göreve başlayan CHP milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay Cumhuriyetsindeki köşesine de geri döndü. Balbay, özgürlüğüne kavuştuktan sonraki ilk yazısında Meclis'te yaşadıklarını ve neden siyasete girdiğini anlattı.

5 yıl sonra ilk kez yazısında 'dün' kelimesini kullandığını da yazan Balbay'ın o satırları...

Bu satırları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yemin ettikten bir süre sonra yazıyorum.

5 yıldır ilk kez zaman dilimi olarak “dün”den söz ediyorum. Hapiste yazılarımı yazarken en az 4-5 gün önceden kaleme almak durumunda olduğum için, söz edebildiğim en kısa zaman dilimi “hafta” oluyordu.

Özgürlükte yıllardır gazeteci olarak girdiğim Meclis’e dün ilk kez milletvekili sıfatıyla adım atarken her şeye rağmen içimde olağanüstü bir coşku ve heyecan vardı.

Hapiste izleyebildiğim 23 televizyon kanalından biri saat 15.00 ila 19.00 arasında Meclis yayını da yapan TRT kanalıydı. Meclis çalışmalarını günlük ziyaretçi trafiği içinde fırsat buldukça izliyordum. Ancak içine girip çalışmalara ortak olmak bir başka duygu.
Sincan 1. No’lu Cezaevi’nin dış kapısından çıktıktan 17 saat sonra Meclis kapısından içeri girdim. Başta da vurguladığım gibi her şeye rağmen içimde pozitif duygular vardı. Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun asıl olan; o sorunun büyüklüğü değil, onun üzerine gitme ve çözme gücüdür.

Yazı aramızda, içimde böyle bir gücü çoğaltabileceğime ve Meclis çatısı altında pek çok kişiyle paylaşabileceğime inanıyorum.