BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vanlı depremzedelerin yaşam mücadelesi

İki yıl önce meydana gelen depremin ardından depremzedelerin yeni konutlara yerleştirilmesine rağmen, bir eve yerleşemeyen onlarca ailenin mücadelesi sürüyor.

Abone ol

Van depremzedelerinin mağduriyeti devam ediyor. Kaya Çelebi konteyner kentte yaşayan depremzedelerin 1 haftadır su ve kanalizasyon bağlantısı kesik. 

Kalıcı konut talebi karşılanmayan depremzedelerin şimdi de su ve kanalizasyon bağlantıları kesildi. 15 gün içinde konteyner kentten çıkarılmak istenen depremzedelerin suları bu süre dolmadan kesildi. Yaklaşık 5 aydır elektrik bağlantısının da olamadığını dile getiren depremzedeler sobalarla ısınmaya çalışıyor. 

Birgün gazetesinden Pınar Baltacı'nın haberine göre, 9 kişilik bir aile olduklarını ve hepsinin tek bir konteynerde yaşamaya çalıştığını dile getiren Fatma Gövez hala bir eve yerleşememiş. Gidecek yerinin olmadığını dile getiren Gövez , "7 çocuğum var 5’i öğrenci. Eve çıkacak durumda değiliz, sadece 1 kızım çalışıyor. Çocuklarım hasa yatıyor ben de şeker ve tansiyon hastasıyım. Şİmdi de su ve kanalizasyon sistemi bağlantılarını kestiler. Sanki devletin evi yok, bizler böyle buralarda kaldık" diyor.

"NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

Konteyner koşullarına dayanamayıp kardeşinin yanına yerleşen Aynur Genç’in ise 3 çocuğu var ve hamile. Valilikten bir tebligat aldığını söyleyen Genç, şunları kaydetti: 

"Bize konteynerleri 15 gün içinde boşaltmamızı söylediler ve ardından hemen su ve kanalizasyon sistemlerinin bağlantılarını kestiler. Geriye kupkuru bir konteyner kaldı. Elektrikleri de kesmişlerdi. Daha fazla dayanamayıp çıktım. Ama şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz hala zor durumdayız.”