BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  GÜNCEL

Yolcu otobüsü devrildi yaralılar var

Buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, kayan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 15 kişi yaralandı.

Abone ol

AKSARAY'da buzlanma nedeniyle yolcu otobüsü devrildi, çok sayıda kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 08.45 sıralarında Aksaray-Ankara karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. İstanbul'dan Diyarbakır'a giden 53 yaşındaki Nihat Durmaz idaresindeki 21 DS 775 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Kazada sürücü Nihat Durmaz ile birlikte 15 kişi yaralandı.

Yoldaki buzlanma ve kar nedeniyle ambulanslar kaza yerine ulaşmakta güçlük çekti. Olay yerinde bekleyen ve durumu ağır olan yaralıların üstlerine battaniye örtüldü. Kazadan yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralıları ilk müdahaleyi yaptı. Ambulanslara alanın ve durumu ağır olan 7 yaralı Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer yaralılar ise Özel Aksaray Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan yolculardan bazıları, otobüsün yolda bir kaç kez kaydığını iddia etti.

Aksaray-Ankara karayolundaki aşırı buzlanma nedeniyle polis, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermedi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.