BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.431,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta dünya çevre günü etkinliği

Öğrenciler çevre temizliği dalgıçlar ise gölet temizliği yaptı.

Abone ol

Uşak Valiliği’nce organize edilen etkinlik kapsamında yüzlerce öğrenci gölet etrafında piknikçilerin bıraktığı çöpleri temizledi. Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’da öğrencilerle birlikte çöp topladı.

 Uşak Valiliği tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği, TEMA Uşak Şubesi ve Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği de (TUSOB) destek verdi.

Gölet kenarında düzenlenen etkinlik öncesi öğrencilere çöp poşetleri dağıtılırken Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, çevre bilincinin önemi üzerinde durdu. Ödül töreni ve konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte eline çöp poşeti alarak temizliğe başlayan Vali Yardımcısı Aksoy, çevre bilinci taşıyan hiçbir duyarlı vatandaşın çöplerini doğaya bırakmayacağını dile getirdi.

Öğrenciler ile etkinliğe katılanların gölet kenarında çöp temizliğine başlaması ile TUSOB Başkanı İsmail Atalay, dernek üyesi iki dalgıçla birlikte gölete atılan çöpleri temizlemeye başladı.

Atalay ve iki dalgıç göletin dibinden otomobil lastikleri, alkol şişeleri, cam kırıkları, piknikçiler tarafından atılan çok sayıda çöp poşeti ve plastik malzeme çıkarttı. TUSOB üyeleri yaklaşık iki saat gölette kalarak dip temizliği yaparken vatandaşlara çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

TUSOB Başkanı İsmail Atalay, su kaynaklarının bu şekilde kirletilmesinin çok acı verici olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin her bölgesinde bu tür manzaralarla karşılaşmak mümkün. Su kaynaklarımızı kirleterek yok edersek gelecek nesillerimiz nefes alacak yer bulamayacak.

Bu tip küçük göletlere otomobil lastiği, alkol şişesi ve plastik malzeme atmanın hiç kimseye bir faydası yok. Biz gölette otomobil lastiği bulacağımızı hiç düşünmemiştik bu bizi çok şaşırttı”dedi.Etkinliğe destek veren TEMA Uşak Şubesi veÇevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel ise ekolojik dengenin giderek bozulduğunu kaydederek şunları söyledi; “Bizi yaşatacak olan hava, su ve topraklar kirleniyor.

Ekolojik denge bozulduğu için doğadaki bir çok canlı türleri yok oluyor. İnsanlar için de tehlike kapının eşiğine gelmiş durumda. Bilimsel veriler bütün bu tehlikeyi gözler önüne seriyor. Eğer yarınlara güvenle ulaşmak istiyorsak hiç vakit kaybetmeden çevreye konusunda gerekli önlemleri almak zorundayız.

Yöneticilerimizin de çevre konusunda daha bilinçli hareket etme zorunluluğu var. Yetkilerini gelecekten yana kullanmak zorundalar. Aksi halde gelecek nesillerimize yaşanabilir bir dünya yerine sorunlu bir dünya bırakırız” Valilik tarafından organize edilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri ve AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper’de katıldı.