BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den kayıtdışı siyasete isyan!

Uşak'ta Türkiye buluşmasında önemli açıklamalar yapıldı.

Abone ol

AKP Genel Başkan Yard.Haluk İpek, Türkiye'nin temel problemlerinden birisinin kayıt dışı siyaset olduğunu, halk oylamasına sunulacak değişiklik paketinin kayıt dışı siyaset yapmanın engelleneceğini ifade etti.

AK Parti Uşak İl Teşkilatı tarafından Can Düğün Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" adlı toplantıya konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, halk oylamasına sunulacak Anayasa değişiklik paketi üzerinde değerlendirmeler yaptı.

Toplantıya katılanlara değişiklik paketi hakkında detaylı bilgiler veren İpek, AK Parti olarak referandum tarihine kadar paketi halka anlatmaya devam edeceklerini dile getirdi. İl teşkilatı tarafından düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" adlı toplantıya İl Başkanı Hilmi Alper, İl Genel Meclisi Başkanı Ali ihsan Uzun, Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan İl Başkanı Hilmi Alper, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere baskın yapmasını ve İskenderun'da meydana gelen hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

7 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan hain terör saldırısını gerçekleştirenlerin mutlaka cezalandırılacağına inandıklarını da anlatan Alper, parti olarak Anayasa değişiklik paketini köy köy mahalle mahalle gezerek halka anlatacaklarını kaydetti.

 İsrail'in yardım gemilerine saldırarak bir devlet terörü gerçekleştirdiğini ifade eden Haluk İpek ise Türk milletinin en önemli özelliklerinden birisinin insanı yaşatmak ve insanlığa yardım etmek olduğunu ifade etti.

Yahudilerin mazlum olduğu dönemde Osmanlı Devleti'nin kendilerine sahip çıktığını da hatırlatan İpek, "Dün mazlum olanlar bugün zalim oldular. Mavi Marmara'daki insanların amacı dünyadan tecrit edilen ve açlığa mahkum edilen bir bölgeye yardım etmesi gerekenler adına yardım etmekti.

Filistinli insanları yaşatma adına yolda katledildiler. Ama her kim olursa olsun zulmetmenin cezasını çekecektir. Türkiye bu süreçte güç bir devlet olduğunu gösterdiği irade ile ortaya koydu. Tüm dünyayı iradesini gösterdi. Tek başına bir iktidar var ülkemizde. Parlamentoda üçte iki bir çoğunluk olduğu için siyasi kriz oluşmuyor. Ekonomik olarak 8 yıldır güçlendik ve Türkiye bölgesinde süper bir güç haline geldi" dedi.

"ASIL PROBLEM KAYIT DIŞI SİYASET"
Türkiye'nin sivil, demokratik, kişi hak ve özgürlüklerini güvence altına alan yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç duyduğunu da kaydeden Haluk İpek şunları söyledi:
"Biz partiyi kurduğumuzda bir program yazmıştık ve anayasada kapsamlı bir değişiklik yapacağımızı yazdık. Son seçimde de bu sözümüzü yineledik.

Halkımızda bize o nedenle oy verdi. Biz bunu söylerken MHP ve CHP de programlarına anayasa değişikliği yapacaklarını yazdı. CHP kendi programında yazdıkları konusunda samimi olsaydı değişiklik paketine destek verirdi. Muhalefet partileri Anayasa'nın yönetimdeki sıkıntılarından nemalandığı için bu pakete vermedi.

Paket referandumdan geçtiğinde Türkiye sivil iktidarın çok daha güçlü bir ülke olacak. Aslında Türkiye'nin problemi kayıt dışı siyasettir. Bir kayıt içi siyaset var bir de kayıt dışı siyaset var. Kayıt içi siyaseti bildiğimiz tanıdığımız siyasiler yapıyor. Yani partilerin il başkanları, milletvekilleri, bakanlar, parti üyeleri ve parti delegeleri gibi.

Kayıt dışı ise siyaset yapması yasak olanların yaptığı siyasettir. Kayıt dışı siyaset yapanlardan halk hesap soramıyor. Bunlarda bürokratlar, memurlar üstü düzey kamu görevlileridir. Oysa o kayıt dışı siyaset yapanlar öyle kararlar alıyorlar ki insanların yaşamlarını değiştiriyorlar.

Bu aldıkları kararlar nedenle bunlardan hiç kimse hesap soramıyor. Değişiklik olduğunda kayıt dışı siyaset yapanların siyaset yapması engellenecek. Hiç kimse kayıt dışı siyaset yapamayacak. Artık siyaseti, kayıt içi siyasetçiler yapacak. Halkın seçtiği insanlar siyaset yapacak.

Değişiklik paketinin referandumda halk tarafından kabul göreceğini düşünüyoruz. Paket halk tarafından onaylandığında kişi hak ve özgürlükleri daha sağlam temeller üzerine oturacak. Hesap verebilirlik daha şeffaf hale gelecek. Hiç kimse gizli kapaklı işlere imza atamayacak. Her şey daha şeffaf hale gelecek."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, konuşmasının ardından partililerin değişiklik paketiyle ilgili sorularını da yanıtladı