BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.506,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a Tevrat'ı hatırlattı

Başbakan Erdoğan'ın İsrail için Tevrat'tan bir bölüm okuması CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu Erddoğan'a Tevrat'ta yazılı "çalmayacaksın" ve "yalan söylemeyeceksin" şeklindeki emirleri hatırlattı.

Trakya gezisi kapsamında Edirne'nin Keşan ilçesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na halk yoğun ilgi gösterdi.

TEVRAT'TA "ÇALMAYACAKSIN" DİYOR

Belediye önünde partililere seslenen Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın Konya'da Tevrat'tan örnekler verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Recep Bey Tevrat'tan anlıyor, kendisine teşekkür ediyoruz. Ne diyor, 'Tevrat'ın altıncı emri öldürmeyeceksin' diyor. Bunu güzel söylüyorsun ama bunun bir de sekiz emri var. Orada da 'Çalmayacaksın' diyor. Dokuzuncu emri ise 'Yalan söylemeyeceksin' diyor. Bizim kitabımız da 'Kul hakkıyla gelmeyeceksin' diyor" dedi.

GÜLEN'İN AÇIKLAMALARI İÇİN NE DEDİ?

Keşan Belediyesi'ni de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada soruları cevapladı. Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen'in açıklamalarıyla ilgili soru üzerine, "Fethullah Gülen'in açıklamalarını okumadım, içeriğini tam olarak bilemiyorum ama bu açıklama tahmin ediyorum ki tartışmalara zemin hazırlayacaktır" diye konuştu.