BIST 10.187
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.464,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak Özbekistan heyetini ağırladı

Özbekistan'ın Harezm vilayetinden ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye'ye gelen heyet, Uşak Valisi Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

Abone ol

Harezm Belediye Başkan Yardımcısı Shokir Bekchanov'un başkanlığını yaptığı heyette, Özbekistan Dış Ticaret Müsteşarı Bahodir Ahmedov, belediye başkan yardımcıları ve işadamları hazır bulundu.

Sabah saatlerinde Uşak’a gelen ve Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret eden heyet gün boyu kentte çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Özbekistan heyeti valilik ziyaretinin yanı sıra kentteki iki organize sanayi bölgesini, tekstil, deri ve seramik fabrikalarını da gezecek.

Vali Özdemir Çakacak Özbekistan heyetini toplantı salonunda kabul ederek kentin ekonomik ve sanayi potansiyeli hakkında bilgi verdi. Özbekistan ile Türkiye’nin kardeş ülke olduğunu ifade eden Vali Çakacak şunları söyledi; “Uşak; tekstil, deri ve seramik sektörlerinde büyük işletmelere sahip bir kentimiz. Türkiye’deki battaniye üretiminin yüzde 95’ini ilimiz gerçekleştiriyor. Deri ve seramik sektörlerinde de ciddi üretim kapasitesine sahibiz.

İlimizde iki adet organize sanayi bölgemiz var. Bunun dışında Karahallı ilçemizde de bir organize sanayi bölgemiz bulunuyor ancak burada henüz büyük bir işletme yok. Uşak, Ege’deki en önemli sanayi kentlerinden bir tanesi olmasının yanı sıra 5084 sayılı teşvik kapsamında yer alan iller arasında limana en yakın il konumunda. Yatırımcılar için uygun şartlar mevcut. Biz Özbekistan ile kardeş ülkeyiz. Sizlerin aracılığı ile Özbekistan’daki kardeşlerimize selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz”
Harezm Belediye Başkan Yardımcısı Shokir Bekchanov ise henüz 19 yıllık bir geçmişe sahip ülke olduklarını ifade ederek şöyle konuştu;

“Özbekistan bağımsızlığını 19 yıl önce kazanan bir ülke. Biz Türkiye gibi sanayi ve ekonomide tecrübeli ülkeleri örnek almak istiyoruz. Bu gezimizi de bu amaçla gerçekleştirdik. Özbekistan’ın sanayi ve teknolojide ciddi eksiklikleri var. Sanayi altyapımız henüz istenilen seviyede oluşmadı. Türkiye kardeş ülke olduğu için gezi düzenledik ve sanayideki işleyişi yerinde inceliyoruz. Burada edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri ülkemize taşıyıp model olarak uygulamayı arzu ediyoruz”