BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

Ürküten Cizre kehaneti çok yakında PKK...

Gazeteci-yazar Vedat Yenerer, çok yakında PKK'nın Cizre'de büyük eylemlere başlayacağını iddia etti.

Abone ol

Bir süre önce uzun süre sokağa çıkma yasağıyla anılan Cizre yine mi karışacak? Suriye sınırına komşu olan Cizre'de PKK'nın sansasyonel saldırılar düzenleyeceği belirtiliyor. Ürküten iddianın sahibi ise bir dönem dünyanın pek çok ülkesinde savaş muhabirliği yapan gazeteci-yazar ve belgesel yapımcısı Vedat Yenerer...

Yenerer, Cizre'ye silah ve cephane yığıldığını, terör örgütü PKK'nın ses getirecek eylemler için Suriye'den çok sayıda PYD'li getirdiğini savundu. İşte AjansHaber'e röportaj veren Yenerer'in olay açıklamaları:

"HER İKİ ÖRGÜTÜN LİDERİ DE ABDULLAH ÖCALAN’DIR"

PKK’da çıkan Amerikan silahları ve Amerika’nın Suriye’de YPG ile yakınlaşması ABD’nin ikiyüzlü olduğunu gösterir. Bunun başka bir açıklaması yok. Sadece Amerika değil Batı’da bu konuda ikiyüzlü davranıyor. Sevr dayatmacılarının tamamı bu konuda hemfikir. Bütün dünya biliyor ki PYD eşittir PKK, ikisinin lideri de Abdullah Öcalan’dır. Buna rağmen Türk milletini aptal yerine koyuyorlar, sanki ayrı bir örgütmüş gibi ama önümüzdeki günlerde PKK ve PYD’nin ayrı şeyler olmadığını bu millet kan aktığı zaman görecek.

cizre.20150911034214.jpg

“ÇOK YAKINDA BÜYÜK EYLEMLER BAŞLAYACAK”

Buradan uyarıyorum çok yakında başta Cizre olmak üzere Türkiye’de çok büyük eylemler başlayacak. Şuan Cizre’de çok büyük yığınak var. Üç mahalle tamamen PKK’nın kontrolünde. Başta Cizre olmak üzere PKK’nın çok fazla ‘kurtarılmış bölge’si var. Muhtemelen eş zamanlı olmak üzere silahlı eylemlere başlayacaklar. Amaçları ses getirmek olacaktır. Burada verecekleri kayıp önemli değil.

"UZUN SÜRE DAYANACAK KADAR SİLAH VE CEPHANE YIĞDILAR"

Özellikle Suriye’den çok fazla PYD’li getirdiler. Şuan Cizre’de uzun süre dayanacak kadar silah ve cephane yığdılar. Özellikle Cizre’nin Sur, Nur ve Cudi mahallelerinde orada oturan vatandaşlar bile PKK tarafından kovulmuş durumda çünkü evler arasında muhtemelen Suriye’den alışık olduğumuz bahçeden bahçeye geçişleri şuanda yapıyorlar. Bayramdan sonra büyük bir infial bekleniyordu. Ben Allah Türk milletini korusun diyorum. Her an çok büyük çatışmalar olabilir. Birkaç gün sonra da zaten göreceksiniz neler olduğunu.

NEDEN CİZRE? EMEKLİ GENERALİN TESPİTLERİ