BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.492,04
HABER /  GÜNCEL

'Dağ çileği' diye pazarda sattıkları şoke etti

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, yaptıkları uygulamada 'dağ çileği' etiketiyle 'cherry domates kurusu' satıldığını tespit etti.

Abone ol

İzmir Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, Bostanlı Pazaryeri'nde "dağ çileği" etiketiyle "cherry domates kurusu" sattığı tespit edilen 5 kişi hakkında işlem yaptı.

Karşıyaka Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren zabıta ekipleri, halk sağlığını tehlikeye sokacak gıda satışlarına yönelik Bostanlı pazaryerinde denetimlerde bulundu.

KİLOSU 20 LİRA

Ekipler, 5 tezgahta "dağ çileği" etiketiyle, "cherry domates kurusu"nun 18 ila 20 liradan satıldığını belirledi.

DOMATES KURUSUNU ŞEKERLE TATLANDIRMIŞLAR

Aşırı şekerle tatlandırılan ürünün kaçak ve sağlığa zararlı olarak satışa sunulduğu belirtilerek, sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, insan sağlığını tehdit edecek her türlü girişimin karşısında olacaklarını belirtti.

Halkın sağlığını korumak için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Akpınar, "Her ihbarı uzman ekiplerimizce değerlendirip yasal olarak yapılması gerekenleri yapmaya devam edeceğiz. Dağ çileği etiketiyle, domates kurusu satılması kabul edilemez bir durum. Üstelik sağlığa da zararlı. Konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.