BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,57
ALTIN 2.384,86
HABER /  SEÇİM

Urfa seçim sonuçları ne olur?

2014 yerel seçim sonuçları Urfa'da ne olur? Osman Baydemir kendini Urfa'da seçimin galibi olarak niteledi.

Abone ol

Türkiye bu pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek. Seçimlere 4 gün kala Osman Baydemir'in aday olduğu Urfa'daki seçim sonuçları merak konusu.

Diyarbakır Büyükşehir adaylığını kaptıran Baydemir, Urfa'da seçim sonuçlarının galibi olacağına inanıyor.

Baydemir,  “Seçime daha günler var ama Urfa kazanılmıştır” dedi.

Urfa merkezdeki Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde 425 bin, 10 çevre ilçesinde ise 510 bin olmak üzere il genelinde 935 bin seçmen 30 Mart’ta sandık başına gidiyor. Ve ilk defa köyler dahil tüm seçmenler Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacak.

SON SEÇİM SONUÇLARI CANLI İZLEME LİNKİ

BDP’nin Amed Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini yürüten Osman Baydemir’i aday göstermesiyle birlikte Urfa, 2014 Mart seçimlerinin en çok konuşulan 2-3 ili arasında yer aldı.

Seçimlere 4 gün kala Urfa'da zafer kazanacağını ilan eden Osman Baydemir, AK Parti'yi yeneceği iddiasında.

SEÇİM SONUÇLARI İL İL 2014 SEÇİMLERİ CANLI

URFA KAZANILMIŞTIR

Baydemir, "Ne ekerseniz onu biçersiniz. Urfa özgürlüğü biçecektir. Urfa kalkınmayı biçecektir. Urfa etnik kimlikleriyle, kültürel kimlikleriyle birlikte yaşamayı biçecektir, örecektir. Urfa kazanılmıştır. Seçime daha günler var. Ama Urfa kazanılmıştır. Hileler olursa, olabilir. Mutlaka tedbirlerimizi alıyoruz. Halkımız mutlaka iradesine sahip çıkacaktır. Ama açık söylüyorum hileyle de olsa ne olursa olsun bütün dünya alem görüyor ki Urfa kazanılmıştır. Urfa yüreğinin kapısını özüne açmıştır ve artık Urfa’nın özünü Urfa’nın yüreğinden bir daha kimsenin söküp almasına gücü olmayacaktır" dedi..

AK PARTİ BALONUNU PATLATTIK

Baydemir, "AKP Urfa’da çok büyük bir balon şişirdi. Açık söylüyorum biz Urfa’da AKP balonunu söndürdük. Ve bunu çok kısa bir zaman dilimi içinde başardık. Ankara’nın yüzüne ayna tutulmasıyla birlikte aşiretler AKP hükümetinden desteğini geri aldı.

AKP billboardlarda Urfa’ya 17.8 katrilyon para verdiğini söylüyor. Rakama baktığınızda çok büyük bir para olarak görünüyor. Oysa yine ayna tuttuk ve AKP’nin sadece İstanbul’da Marmaray projesine verdiği kaynak neredeyse 30 katrilyondur. 12 yılda Urfa’nın tümüne vermiş olduğun kaynak neredeyse İstanbul’un bir projesine verdiği kaynağın yarısı kadardır. Bunun onlarcasını bu dilimi içerisinde Urfa halkıyla paylaştık" dedi.