BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.412,12
HABER /  GÜNCEL

Bakan'dan flaş Mehmet Ezer açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün gece yaralanarak yoğun bakıma alınan Mehmet Ezer için 'Bugün müfettişleri gönderdim...' dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği miting sonrası izinsiz gösteri yaparak polise saldıran gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Olaylar sırasında başına gaz kapsülü isabet ettiği iddia edilen 10 yaşındaki Mehmet Ezer yaralandı.

'BUGÜN MÜFETTİŞLERİ GÖNDERDİM' 

İçişleri Bakanı Efkan Ala Mehmet Ezer'in yaralanmasıyla ilgili konuştu. Ala, "Büyük geçmiş olsun. Tabii ortaya çıkarılacak neyse. Bugün müfettişleri gönderdim" dedi.

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Erzurum'a gelen Ala, havaalanında partililer tarafından karşılandı.

Burada basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını yanıtlayan Ala, Silvan'da miting sonrasında çıkan olaylarda 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in yaralanmasıyla ilgili "Müfettişleri gönderdik. Herhangi bir araştırması soruşturması yapılacak. Herhangi bir problem, sorumlular varsa gereğini yaparız" dedi.

NASIL YARALANDIĞI SORUŞTURMADA ORTAYA ÇIKACAK

Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, BDP mitinginden sonra olay çıktığını, polise taş ve molotofla saldırı yapıldığını, polisin de buna karşılık verdiğini söyledi. Sönmezay, "Mehmet Ezer’in vurulduğu yer, miting alanının 20 metre uzağında bulunuyor. Polislerden aldığımız bilgiye göre gaz fişeğinin ucunda yanıcı bir madde var. Temas ettiği yeri yakar. Ancak hastaneden aldığımız bilgilere göre Ezer’in darbe alan yerinde yanık izi olmadığı söyleniyor. Olayla ilgili bakanlık bugün 2 müfettiş gönderecek. Soruşturmanın sonunda çocuğun ne ile yaralandığı ortaya çıkacak. Aileyi de arayıp geçmiş olsun dileklerimi ilettim" dedi.

 23798957.jpg
(Mehmet Ezer hastanede böyle görüntülendi)

28478.jpg
POLİS KAPSÜLÜ MEHMET EZER'İ YARALADI

Diyarbakır, Silvan'daki gösterilerde, 10 yaşındaki bir çocuk kafasından yaralandı... (TIKLA OKU)