BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Urfa merkezli 3 ilde KCK operasyonu

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terör Şube Ekipleri tarafından Şanlıurfa'da KCK operasyonu düzenlendi.

Abone ol

Terör örgütü PKK ve şehir yapılanması KCK'ya yönelik Şanlıurfa merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ''PKK/KCK terör örgütünün eylemlerine zemin hazırlama, Suriye sınırından geçişleri koordine etme ve aracı olma, sokak eylemlerini düzenleme, kanunsuz gösteri yürüyüşü, güvenlik güçlerine mukavemet ve fiili saldırı, yanıcı ve patlayıcı madde atma türü eylemlerin yanı sıra örgüt mensupları ve yandaşlarınca kaos ve çatışma ortamı oluşturmaya çalışan, organize eden ve yöneten'' suçlarına karıştığı iddiasıyla bazı kişileri belirledi.

''Demokratik Kent Meclisleri'' olarak adlandırılan yapılanmaya yönelik Şanlıurfa kent merkezi, Viranşehir, Ceylanpınar ve Suruç ilçeleriyle Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Viranşehir Belediye Başkan yardımcıları Suna Uluğtürken ve Nayıf Aslan'ın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yasak yayın, harddisk ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp Şanlıurfa'ya getirilen 28 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.