BIST 9.961
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.433,80
HABER /  GÜNCEL

Yassıada'yı Demokrasi adası yaptılar

27 Mayıs darbesinin yıldönümünde Yassıadaya giden Genç Siviller adanın ismini Demokrasi Adası olarak değiştirdiler.

Abone ol

Genç Siviller, 27 Mayıs askeri darbesinin yıl dönümünde Yassıada'ya çıkarma yaptı. Organizasyona eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can ve AK Parti Milletvekili Meclis 27 Mayıs Araştırma Komisyonu Üyesi Cengiz Yavilioğlu da katıldı. Genç Siviller, adada, Adnan Menderes'in yargılandığı spor salonunun duvarına 'Demokrasi Adası' yazılı tabela astı. 

KOMİSYON ÜYESİ DESTEK VERDİ

İlginç etkinlikleri ile tanınan Genç Siviller, 27 Mayıs askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle, Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada'ya gitti. Kabataş ve Kadıköy İskelesi'nden hareket eden 2 tekne ile adaya ulaşan Genç Siviller'e, Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can ve Ak Parti Milletvekili Meclis 27 Mayıs Araştırma Komisyonu Üyesi Cengiz Yavilioğlu destek verdi.

Teknenin iskeleden hareket etmesinden sonra bir konuşma yapan Osman Can, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti. "Yeni anayasayı, eski düzeni geride bırakmak için yapmalıyız." diyen Can, "Nedir bu geride bırakmak istediğimiz şey? Bunun cevabını bulabilmek için 27 Mayıs'a bakmamamız gerekiyor. Neyi geride bırakmak istiyorsak, neden kurtulmak istiyorsak bakacağımız yer 27 Mayıs 1960 darbesidir.” şeklinde konuştu.

Kafile Yassıada’da, 1960 Darbesi’nin ardından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’in yargılandığı spor salonu ziyaret etti. Genç Siviller, salonun kapısına 'Yassıada Demokrasi Adası' yazılı tabela astı.