BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Uludere olayı karartılamaz!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Esenboğa Havalimanı’nda Uludere olayı ile ilgili soruları yanıtladı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uludere olayı ile ilgili “Herhangi bir karartma kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

ABD ziyaretini tamamlayarak Türkiye’ye dönen Gül, Esenboğa Havalimanı’nda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, Uludere olayı ile ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in açıklamalarının hatırlatılması üzerine ABD’ye gitmeden önce bu yöndeki sorulara yanıt verdiğini hatırlattı.

Gül, “Maalesef çok derin acılar duyduğumuz, bazıları özür falan diyor, özrün de ötesinde çok büyük acılar duyduğumuz bir olaydır bu. Bunu da bütün yöre halkının, herkesin, hayatını kaybedenlerin eşi, dostu hepsinin algılaması gerekir” dedi. Konuyla ilgili sivil ve askeri soruşturmanın yapıldığına dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:

Maalesef, bu üzücü yanlış, hata olmuştur, ama nasıl olmuştur? İhmal mi vardır, bir imkân noksanlığı mı vardır, bir kapasite eksikliği mi vardır, nereden kaynaklanmıştır, onunla ilgili gayet ciddi bir soruşturma devam etmektedir, hem idari hem de mahkemeler eliyle. Herhangi bir karartma kesinlikle söz konusu değildir. Askeri makamlarımız, her türlü dokümanı, her türlü bilgiyi, her türlü kaydı ilgili yargı makamlarına vermiştir. Bundan sonra da herhangi bir ihtiyaç olursa onu da vereceklerdir.

GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARALIM

Gül, “Kayseri’deki terör saldırısının ardından siyasette muhataplık tartışmaları baş gösterdi. Ak Parti ile BDP arasında yeniden görüşmeler olabileceği söyleniyor” hatırlatması üzerine de, şunları söyledi:

Bu konuları gündemimizden çıkarmadığımız süre içerisinde, enerjimizi tamamen aldığı, Türkiye’nin daha da hızlı gelişmesine ayak bağı olduğu gibi, Türkiye’de birçok siyasi, sosyal, maalesef ciddi problemler de oluşturmaktadır. O bakımdan gerek ilgili devlet kurumları gerek siyasi yapılar gerekse bununla ilgilenen herkesin bu işlerin çözümü yönünde, bu işleri Türkiye’nin gündeminden çıkartacak bir gayret, samimi üslupla çalışması gerekir.”