BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  GÜNCEL

Üreticiye değil tüketiciye zam!

Maliye Bakanlığı yeni yılda birçok kalemde vergiye zam yaparken, otomotiv üreticilerinin beklediğ ÖTV zammını yapmama kararı aldı.

Abone ol

Motorlu taşıt vergisine zam yapma hazırlığında olan Maliye Bakanlığı, otomotiv sektörü zora sokmamak için ÖTV'ye zam yapmama kararı aldı. Maliye Bakanı Şimşek, üreticileri ' Otomotiv işine baksın' sözleriyle seslendi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün Atoshow’u ziyaret ederek, otomotiv sektöründeki ÖTV tedirginliğini dağıttı. Şimşek, “Beklentilerin üzerinde büyüyen otomotiv sektöründe herhangi bir ÖTV artışı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Otomotivciler rahat olsun. Hiç bir vergi artışı yok. İşlerine aynı ölçüde devam etsinler. 2011 yılında ötv oranlarında bir artış öngörmüyoruz” yanıtı verdi.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİNE ZAM

Maliye Bakanlığı'nın yeni yılda öngördüğü Motorlu Taşıt Vergisi zamlı oranla birlikte 648 TL ile 14 bin 689 TL arasında değişen tutarlara yükseltilmişti.

TÜRKİYE'YE DE GETİRİN

Fuarda elektrikli araçları inceleyen Şimşek, Citroen’in elektrikli modeli C-zero modeli hakkında bilgi aldı. Aracın fiyatını ve satılıp satılmadığını soran Şimşek, “Sadece Fransa’da satılıyor” yanıtını alınca, Türkiye’de niye satılmadığını merak etti. Yetkililer, “Henüz elektrikli otomobiller için bir vergi düzenlemesi yok. Firmalar elektrikli otomobilleri Türkiye’de satışa sunmak için sizden yeni düzenleme bekliyorlar. Çünkü mevcut vergi sisteminde sadece motor hacimlerine göre vergi alınıyor” hatırlatması yaptı.