BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aleviler Cemal Şener'e ağlıyor

Katıldığı program sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybeden araştırmacı-yazar Cemal Şener toprağa verildi.

Abone ol

KATILDIĞI televizyon kanalındaki program sırasında kalp rahatsızlığı geçiren ve kaldırıldığı hastanede önceki gün 59 yaşında yaşamını yitiren Alevi araştırmacısı yayıncı - yazar Cemal Şener, dün Karacaahmet Sultan Dergahı'nda düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şener hakkında 1978'de Kartal-Maltepe Tekel soygununa karıştığı ve dönemin ünlü polis şefi Uğur Gür'e silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 'Vur emri' çıkarılmıştı. 1979'da savcılığa teslim olunca hakkındaki bu karar vicahiye çevrilmişti.

Bayrampaşa, Sinop Cezaevleri'nde zor günler geçiren Şener olayın gerçek failleri yakalanınca serbest kalmıştı. '2010 Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü' sahibi Şener'in'in cenaze töreninde bir konuşma yapan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Şener'in Türkiye'de Alevili kimliğinin özgürce dile getirilmesi ve aydınlığa çıkması için gösterdiği çabalara dikkat çekerek, Şener'in yeri doldurulamaz Alevi bir aydın olduğunu söyledi.

Şener'in cenazesi, kılınan namazın ardından Sultan Dergahı'nda defnedildi. Törene, Cemal Şener'in eşi Yıldız, oğlu Deniz Şener ile yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Cenazeye Devlet Bakanı Faruk Çelik ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.