BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eğitim Kandil'den talimat Roj'dan!

Taksim'i kana bulayan Canlı bomba "Derviş Şino" kod adlı Vedat Acar'ın eyleme nasıl başladığı belli oldu.

Abone ol

Taksim’deki saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba Vedat Acar'ın, eylemi Roj TV’de yayımlanan bir türkü ile gönderilen mesaj üzerine gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

KAMPTA GERİ HİZMETTE ÇALIŞMIŞ

Milliyet gazetesinden Erdal Kılınç imzalı haberde canlı bomba ile ilgili ilginç ayrınıtılar var. Polisinin ulaştığı bilgilere göre; 2004 yılında PKK’ya katılan Vedat Acar, Behçet hastalığı nedeniyle kamplarda diğer militanlar kadar askeri eğitim alamadı, bu nedenle daha çok geri hizmet işlerinde ve örgütün yöneticilerinin özel hizmetinde görevlendirildi.

TEDAVİ İÇİN İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ AMA

Örgüt tarafından tedavi amacıyla İstanbul’a da gönderilen Acar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bir süre tedavi gördü ancak tam olarak iyileşemedi. 21 Mart Nevruz kutlamalarından sonra tekrar dağ kadrosuna katılan Acar, bu kez canlı bomba olmak istediğini örgüte bildirdi.

Örgüt, intihar eylemcisine bombayı da vererek önce Diyarbakır’a, “Doktor” kod adlı teröristin yanına gönderdi. 9 Ekim’de İstanbul’a gelen Acar, 10 Ekim’de ağabeyi Serhat Acar’ın kimliğiyle Şirinevler’deki evi kiraladı. Yeni evinde ilk olarak Roj TV’yi izleyebilmek için uydu bağlantısı kurma girişimlerinde bulunan Acar, ev sahibinin de kabul etmesiyle eve Roj TV bağlattı.

TÜRKÜDEKİ ŞİFRELİ MESAJ İLE BOMBA DÜZENEĞİ

Hiçbir örgüt militanıyla görüşmeyen Acar, Roj TV’de bir türkü ile gönderilen şifreli mesaj üzerine bombalı düzeneği hazırladı ve eylemi gerçekleştirdi. Acar’ın babası Ali Eşref Acar da uyuşturucu kaçakçılığı suçundan Van Cezaevi’nde tutuklu...

'EN HİPERAKTİF GERİLLA'

PKK’nın “Derviş Şino” kod adlı Vedat Acar’ın hastalığını kullanarak örgüt üyelerine yönelik propaganda yaptığı da ortaya çıktı. 2008 yılında örgütün internet sitesi Gündem Online’de Vedat Acar’la yapılmış bir röportaja yer verildi. “Şino, dağların en hiperaktif gerillası” başlıklı haberde şöyle denildi:

“Az rastlanan ‘Behçet hastalığına’ rağmen dağlarda gerillacılık yapıyor. Ve bu dağların en renkli gerillalarından biri Şino...”