BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.498,24
HABER /  MAGAZİN

Ünlüler paralarını nereye yatırıyor?

Hepsi çok iyi kazanıyor, hepsi kariyerlerinin zirvesinde. Ama bu böyle gitmez diye bugünden yarının planlarını yaparak rakiplerinden ayrılıyorlar...

Abone ol

televizyongazetesi.com adlı internet sitesi, çok kazanıp çok yatırım yapan oyuncu ve ses sanatçılarını derledi. Listenin ilk sırasında son dönemde yaptığı her iş büyük ilgi gören, genç neslin parlayan yıldızlarından Kıvanç Tatlıtuğ var.

Tatlıtuğ, Gümüş ve Aşk-ı Memnu’dan kazandığı parayı emlak yatırımıyla değerlendiriyor. Diziler dışında reklam filmlerinde de rol alan oyuncunun, Göcek, İstanbul Gümüşsuyu, Çekmeköy ve Sinpaş Lagün Evleri’nde daire ve villaları var.

Kıvanç Tatlıtuğ kadar, hatta belki ondan daha popüler olan Kenan İmirzalıoğlu da kazancını gayrimenkul sektörüne yatırıyor. Ezel’in yıldızı, özellikle Fener, Balat, Tarlabaşı ve Cihangir civarındaki binalarla ilgileniyor.

Sahnelerin, dizilerin aranan ismi Gülben Ergen ise, farklı bir yöntem seçmiş kazancını değerlendirmek için. Ergen’in, yıllardan beri kazandığı parayı, taksi plakalarına yatırdığı söyleniyor.

Yatırımcı ünlüler sadece bu üç isimle sınırlı değil. Kimi bina satın alıyor, kimi onlarca daire. Bazıları restoran işletiyor, ticarete atılıyor, moda yatırımcılığına soyunuyor, inşaat işine giriyor.

KIVANÇ TATLITUĞ

Gümüş dizisiyle kitlelerce tanındı. Arkasından Aşk-ı Memnu geldi. Son dönemin fenomen ismi Kıvanç Tatlıtuğ, gayrimenkule yatırım yapanlardan. Oyuncunun, Göcek’te ve, Sinpaş Lagün Evleri’nde birer villası, İstanbul Gümüşsuyu’nda deniz manzaralı bir dairesi, Çekmeköy’deki bir sitede de iki evi var.

KENAN İMİRZALIOĞLU

Kenan İmirzalıoğlu, kurduğu özel ekiple Fener, Balat, Tarlabaşı ve Cihangir civarında çok sayıda eski bina satın aldı.

ENGİN GÜNAYDIN

Engin Günaydın da emlak zenginleri arasında. İlk yatırımını memleketi Tokat Erbaa’da dört daire alarak yapan Günaydın, sonrasında İzmir Foça’da bir yazlık sahibi oldu. Son olaraksa, Beyoğlu’nda 750 bin TL değerinde daire satın aldı Günaydın.

NECATİ ŞAŞMAZ

Kurtlar Vadisi’nin yıldızı Necati Şaşmaz da emlaktan vazgeçmeyenlerden. Anadolu Yakası’nda bir sitede 50 daire satın alan Şaşmaz, sitenin süpermarket binasını da mülkleri arasına kattı. Oyuncunun, Bomonti’deki Rixos Residences’tan da 18 daire aldığı söyleniyor.

SEDA SAYAN

Etiler Şamdan’ın mülkünü 8.5 milyon dolara satın alarak yatırım atağına geçen Sayan, Bodrum Türkbükü’ndeki dört villasının yanına Yalıkavak’ta bir villa daha ekledi.

İBRAHİM TATLISES

Pek çok ticari işi olan İbrahim Tatlıses ise, son dönemde Kuzey Irak’taki inşaat yatırımlarıyla adından söz ettiriyor.

GÜLBEN ERGEN

Yıllardır taksi plakalarına yatırım yaptığı dilden dile dolaşan Gülben Ergen’in tam 60 plakası olduğu iddia ediliyor. Şarkıcını, aynı zamanda ‘Ergen Yapım’ adında bir de şirket bulunuyor.

HÜLYA AVŞAR

Avşar da ticarette imzası bulunan isimler- den. Adını markalaştırma yoluna giden Avşar Kızı, Mudo ile birlikte tişört üretiyor.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN

Genç neslin parlak isimlerinden Tuba Büyüküstün ise, tüm gelirini ailesiyle birlikte kurduğu ‘Baykon Endüstriyel Tartım Sistemleri’ ve ‘İstron Elektronik Teknolojileri’ adlı iki firmaya yatırdı. Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’da şubeler açan Büyüküstün, gözlerini Ortadoğu’ya çevirdi.