BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  GÜNCEL

Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun neden öldürüldü?

Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun evinde başına beyzbol sopası vurularak ve bıçaklanarak öldürüldü. Uzun’u, yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alan O.A.’nın kendisine rol vermediği için tartışıp öldürdüğü iddia edildi.

Abone ol

Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun, Şile'deki evinde dizilerde figüran olarak rol alan O.A. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Başına beyzbol sopasıyla vuran katil zanlısı, kısa sürede yakalanırken polisteki ifadesinde cinayeti itiraf etti. 

Şile Çavuş Mahallesinde yaşayan Yönetmen Mustafa Kemal Uzun cinayetiyle ilgili ilk ihbar polise dün gece saat 02:00 sıralarında geldi. Uzun'un Şile'deki evine gelen polis uzun süre kapıyı çaldı ancak cevap veren olmadı.

Kapıyı kırarak eve giren polis içeride korkunç manzara ile karşılaştı. Yönetmen Uzun’un başı beyzbol sopasıyla ezilmişti ve sırtında bir bıçak saplanmıştı. Cep telefonu ve cüzdanı alınmış, otomobili de bahçede yoktu. 

ÜZERİNDEN YÖNETMENİN CEP TELEFONU ÇIKTI: Polis, olayla ilgili çalışmaya başlarken, kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda cinayeti O.A’nın gerçekleştirdiğini belirledi. O.A, Beylikdüzü’nde gözaltına alındı. Üzerinden Uzun’un cep telefonu çıktı. Cüzdanını ise nereye attığını hatırlamadığını söyledi. Otomobili bıraktığı yeri tarif etti. Polis otomobili de buldu.

MERDİVENLERDEN ARAÇLA İNMEYE ÇALIŞMIŞ: Uzun’u öldüren figüran O.A.’nın, yönetmenin aracıyla kaçarken görüntüleri de ortaya çıktı. Şüphelinin bir süre Şile yollarından gittikten sonra önüne çıkan merdivenlerden araçla inmeye çalıştığı ancak başaramayınca aracı terk ederek yaya kaçtığı tespit edildi.

ROL TARTIŞMASI ÇIKTI: O.A, ifadesinde, “Mustafa Kemal Uzun’un yönetmenliğini yaptığı bir dizide  figüran olarak rol alıyorum. Dün öğle saatlerinde Mecidiyeköy’de bir kafede Mustafa Kemal Uzun ile buluştuk. Burada biraz sohbet ettikten sonra Şile’ye gittik. Burada da bir kafeye oturduk, çay kahve içtik. Sonra bir balık restoranında yemek yedik. Daha sonra Uzun’un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum” dedi.

O.A.’nın polisteki ifadesinde yönetmenin kendisine rol vereceğini vaad ettiğini anlattığı ve "Rol almak için onun her dediğini yaptım" dediği de öğrenildi.

TUTUKLANDI: Cinayetin ardından polis merkezine giderek teslim olduğu ortaya çıkan figüran Osman A., Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde Şile Adliyesi’ne sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan Osman A., tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Buradaki işlemlerinin ardından Osman A. "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK: Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun’un cenazesi adli tıp kurumundaki işlemlerinin ardından çıkartıldı. Uzun’un cenazesini adli tıp kurumunda tamamlanan işlemlerin ardından abisi ve yeğeni aldı. Adli tıptan çıkartılan ünlü yönetmenin cenazesini gören yakınları gözyaşlarına hakim olmadı. Uzun’un cenaze namazı yarın öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak. Çarşamba günü ise memleketi Balıkesir Gönen’de toprağa verilecek.