BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlü yönetmen hastaneye kaldırıldı

Yeşilçam'ın usta yönetmeni Ülkü Erakalın mide kanaması teşhisiyle hastaneye kaldırıldı

Abone ol

Mide kanaması teşhisi konulan Ülkü Erakalın Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Geçtiğimiz günlerde TV8'de yayınlanan Böyle Bir Şey Var Mı? programına katılan Erakalın, Zeki Müren'in hayatını anlatan bir film çektiğini ve bu filmden dolayı bankalara borcu olduğunu söylemişti.

Erakalın o gün şöyle konuşmuştu:

"Zeki Müren'in son dokuz gününü anlatan bir film çektim. Ediz Hun oynadı... Film yurt dışında festivallere katıldı,ödüller aldı. Ama Türkiye'de vizyona sokamadım filmi. Hiçbir salon filmimi almadı. Bankalarla icralık oldum falan. Neyse o borç benim boynumun borcu. Onu ödeyeceğim ama bankalar bana biraz zaman tanısın yeter. Kredi alarak film çektim. Hala kredinin taksitlerini ödüyorum. İcra durumları da var. Zaman zaman krediyi ödüyorum zaman zaman ödeyemiyorum. O yüzden ben de o filmi bir işletmeye 20 bin liraya sattım. Bankaya borcumu ödeyebilmek için filmi sattım. Kimseden yardım istemiyorum. Borcumla gurur duyuyorum yeter ki bankalar bana birkaç ay versinler."

ÜLKÜ ERAKALIN KİMDİR?

İstanbul Belediye Konservatuvarı Müzik Bölümü mezunu olan Erakalın, sanat hayatına 1958 yılında başladı. İlk deneyimlerini Lütfi Akad'ın asistanlığını yaparak edinen sanatçı, 1961 yılında yönetmenlik yaptığı sinema sanatında, ilk eserini Unutamadığım Kadın filmiyle sergiledi. Müzisyenlik deneyiminin yanı sıra, "Duygu Film" adlı bir şirketle yapımcılık işinde de bulundu. Genellikle anılarını içeren dört kitap yazdı. Bir filmde oyuncu olarak rol alan Erakalın, 200 civarında filme imza atmıştır.