BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

12 Türk askeri Kabil'de şehit düştü

Reuters haber ajansının duyurduğu bilgiye göre, Afganistan'da bir helikopter düştü

Abone ol

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında askeri bir helikopter, bir evin üzerine düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan ilk açıklamada Kabil'de şehit düşen asker sayısının 12 olduğunu kaydedildi. Reuter'in verdiği bilgiye göre kazada 4 Afgan sivil de yaşamını yitirdi.

KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER... TIKLAYIN

İNCELEME SÜRÜYOR                                                                     

VATANINA DÖNMESİNE 1 AY KALMIŞTI
Afganistan'da şehit düşen 12 askerimizin babaocağına ateş düştü. İşte o askerlerimizin kimlikleri ve yürek burkan öyküleri... AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı açıklamasında, NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrindeki Sikorsky tipi helikopterin bugün yerel saatle 10.25'te kaza kırım geçirdiği belirtildi.

Açıklamada, ''Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz'' ifadeleri kullanıldı.

KAZA NEDENİ ACİL İNİŞ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kaza ardından yaptığı ikinci açıklamada kazanın nedeninin 'acil iniş' olarak göründüğünü söyledi.

Düşen sikorsky tipi helikopterin Kabil Bölge Komutanlığı'nda görevli olduğunu da söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin Kabil'deki güvenlikten sorumlu olduğunu da anımsattı.  

TEKNİK BİR SORUN MU OLDU?                                               

BU İLK KAYIP DEĞİL
Afganistan'da TSK'nın verdiği 12 şehit o topraklardaki ilk kayıplarımız değil. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan bir Afgan yetkili, "Helikopter başkent Kabil'in Bagrami bölgesinde bir evin üzerine düştü. Teknik bir problemden dolayı düşen helikopterde  Türk askerleri şehit oldu" dedi.

NATO'nun Afganistan'daki misyonu ISAF çerçevesinde bu ülkede bin 800 Türk askeri görev yapıyor. Afganistan'da görev yapan Türk askerleri operasyona katılmayıp, sadece devriye görevi yapıyor.

KABİL POLİSİ: HELİKOPTER EĞİTİM UÇUŞUNDAYDI

Kazayla ilgili bir açıklama yapan Afgan yetkili de, "Helikopter başkent Kabil'in Bagrami bölgesinde bir evin üzerine düştü. Teknik bir problemden dolayı düşen helikopterde Türk askerleri şehit oldu" dedi. Kabil polisi, helikopterin eğitim uçuşu yaptığı sırada düştüğünü açıkladı. Kazada 4 Afgan sivilin de hayatını kaybettiği belirtildi. Yaşamını yitiren Afgan sivillerin 2'si kadın diğer 2'si ise çocuk.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA                             

TÜRK ASKERİ AFGANİSTAN'DA NE YAPIYOR?
12 askerimizin şehit düşmesinin ardından akıllara 'TSK'nın Afganistan'daki görevi' soruları geldi. İşte o sorunun yanıtı... TIKLAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'da 12 askerin şehit olduğu kazayla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "İki helikopterimiz kalkıyor. Bunlardan biri bilinmeyen bir nedenle düşüyor. Subay, astsubay, uzman er ve er olmak üzere şehitlerimiz var. Tüm milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Çarpan evde de 5-6 sivilin öldüğü belirtiliyor" dedi.

TÜRK KOMUTAN OLAY YERİNDE

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Kabil Bölge Komutanı ile büyükelçinin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.NATO'nun Afganistan'daki misyonu ISAF çerçevesinde bu ülkede bin 800 Türk askeri görev yapıyor. Afganistan'da görev yapan Türk askerleri operasyona katılmayıp, sadece devriye görevi yapıyor.