BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vatanına dönmesine bir ay kalmıştı

Türkiye, Afganistan'ın başkenti Kabil'de şehit düşen 12 askerine ağlıyor... İşte ateş düşen baba ocakları...

Abone ol

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlerin baba ocağına ateş düştü.

1 AY SONRA DÖNECEKTİ

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazası'nda hayatını kaybeden Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın (41) acı haberi memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Beldesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

GERİDE BU FOTOĞRAFLAR KALDI... TIKLAYIN

Afganistan'daki görev süresinin dolmasına bir ay kalan Bağdatlı'nın şehit düştüğü haberi ailesine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve askeri yetkililer tarafın0.20120316155601.jpgdan bildirildi.

Evine ambulans ve subayların geldiğini gören anne Emine Dağlı oğlunun şehit olduğunu anlayarak, fenalaştı. Oğlunun şehit habebiriyle yıkılan baba Şükrü Bağdatlı'ya sağlık görevlileri müdahale etti.

Hava Binbaşı Bağdatlı'nın 8 kardeşten tek erkek olduğu öğrenilirken, eşi Nedime ve kızı Melis Bağdatlı'nın da Fransa'da yaşadığı bildirildi.

ŞEHİT BİNBAŞI ÇOLAK'IN EVİNDE YAS

Afganistan'da Türk helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Harita Binbaşı Mithat Çolak'ın, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki baba evinde yas var.

Yediler Mahallesi'nde yaşayan baba Abdullah ve anne Ayşe Çolak'a oğullarının şehit olduğu haberi, ilçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can tarafından verildi.

Acı haberi alınca fenalaşan aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Garnizon Komutanı Koç, "Vatan bizim, devlet bizim, şehidimiz bizim. Binbaşı Çolak vatanımız için görev yapıyordu" dedi.

Evli ve 2 çocuk babası Şehit Binbaşı Çolak'ın Ankara'da görev yaptığı, 4.5 aydır bulunduğu Afganistan'a 6 aylık geçici görevle gittiği öğrenildi.

0.20120316160221.jpg

ŞEHİT ASTSUBAYIN BABASI YÜREK DAĞLADI

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Şehit helikopter teknisyeni Astsubay Kıdemli Çavuş 28 yaşındaki Mehmet Akbaş'ın Isparta'daki baba evine ateş düştü. Emekli astsubay baba Süleyman Akbaş, "Vatan sağolsun" dedi.

Türkiye'nin, Afganistan'daki NATO misyonu kapsamında komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterin bugün düşmesi sonucu şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Akbaş'ın, ailesine Isparta Merkez Komutanlığı'nda görevli askeri personel tarafından haber verildi. Acı haberin duyulması üzerine Akbaş'ın yakınları Merkez Halıkent Mahallesi'ndeki evine akın etti. Şehidin baba ocağına askerler tarafından Türk bayrağı asılırken, bir ambulans ve sağlık görevlileri de evin önünde hazır bekletildi. Oğlunun şehit düştüğünü haber alan emekli astsubay Süleyman Akbaş, "Vatan sağolsun. Diyeceğim başka bir şey yok" dedi. Şehit annesi Ayşe Akbaş ise güçlükle ayakta durmaya çalışırken, yakınları tarafından teselli edildi.

Isparta Merkez Komutanlığı'nda görevli çok sayıda subay da eve gelerek başsağlığı dilediğinde bulundu. 5 ay önce Afganistan'daki Türk birliğinde görevlendirilen bekar Mehmet Akbaş'ın cenazesinin yarın Isparta'ya getirileceğini belirtildi.

FATSA'DAN DA FERYATLAR YÜKSELDİ

Şehit askerlerden biri de Ordu Fatsa'dandı... Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın (41) acı haberi aileye iletildiği anda evden feryatlar yükseldi.

Şehidin evinin balkonuna Türk bayrağı asılırken, ailesinin yürek yakan gözyaşları kameralara böyle yansıdı.


Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazasında hayatını kaybeden Üstteğmen Okan Melikoğlu'nun (30) ailesine acı haberi Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Güzey verdi.

Ordu'nun merkeze bağlı Kumbaşı Mahallesi'nde oturan şehit Üsteğmen Melikoğlu'nun babası Halis ile annesi Nebahat acı haberle yıkıldı.

Görev süresinin dolmasına bir ay kala şehit düşen Üsttğmen Melikoğlu'nun 1.5 yılık evli olduğu eşi Melike Melikoğlu'nun İstanbul'da olduğu öğrenildi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, şehit Üstteğmen Melikoğlu'nun babaevini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini bildirdi.

Vali Düzgün ziyaret çıkışında yaptığı açıklamada, Afganistan'daki helikopter kazasında Ordu ilinin iki şehit verdiğini belirterek, çok üzgün olduğunu söyledi.

Düzgün şehit cenazelerin ne zaman geleceği ile ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını da kaydetti.

ŞEHİT İSMAİL CEM YAKINLAR'IN BABA EVİNDE YAS VAR!
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Afganistan'da helikopter kazasında şehit olan İstihkam Binbaşı İsmail Cem Yakınlar'ın, Erzurum'daki evinde yas var.

Palandöken'de yaşayan şehidin eşi Ümmü Yakınlar'a ''şehitlik'' haberi 9. Kolordu Komutanlığı yetkililerince verildi.

Haberi aldıktan sonra fenalaşan Yakınlar'a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evinin bulunduğu siteye ve şehide ait olduğu belirtilen otomobile Türk bayrakları asıldı. Bu arada öğretmen olan Ümmü Yakınlar'ın 4.5 ay önce de ilk görev yeri olan Erzurum'a geldiği öğrenildi.

Ankara'da görev yaptığı öğrenilen Şehit İsmail Cem Yakınlar'ın, Çağla Nur ve Ali Emir isminde iki çocuğu bulunuyor.

ACI HABERİ ALAN AİLE FENALAŞTI!
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]
Afganistan'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun (35) Erzurum'daki evinde yas var.

Önay Vurucu'nun Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa Mahallesi'nde yaşayan annesi, kardeşleri ile eşi Arzu Vurucu'ya, ''Şehitlik'' haberi 9. Kolordu Komutanlığı yetkililerince verildi.

Haberi aldıktan sonra fenalaşan aile fertlerine, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin kardeşi Sinan Vurucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin 28 Kasım 2011'de Afganistan'a gittiğini belirterek, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Babasını geçen yıl kaybeden şehit Vurucu'nun, Emirhan (6) ile Azra (1) isminde iki çocuğu bulunuyor.

İstanbul'da görev yaptığı bildirilen şehit Vurucu'nun cenazesinin, Karskapı Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.