BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  MAGAZİN

Ünlü oyuncu Yurdaer Okur gözaltına alındı işte nedeni...

Ünlü oyuncu Yurdaer Okur, Ercan Havalimanı'nda gözaltına alındı. Son olarak sevilen Yeter dizisinde rol alan Yurdaer Okur, yarın hakim karşısına çıkacak. İşte sevilen oyuncunun gözaltına alınma nedeni...

Abone ol

Ünlü oyuncu ve tiyatro sanatçısı Yurdaer Okur, Ercan Havalimanı’nda polis tarafından gözaltına alındı.

Narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesi sonucu, Narkotik ekipleri, sabah 10.30 sıralarında Ercan Havalimanı’ndan ülkemize giriş yapmakta olan 43 yaşındaki Yurdaer Okur’un üzerinde 1 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğu gerekçesiyle ünlü oyuncuyu gözaltına alarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne sevk etti.

         

Ünlü oyuncu hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.Son dönemlerde, ‘Karadayı’ dizisinde savcı Turgut Akın rolünde, ‘Yeter’ dizisinde ise doktor Yekta Harmanlı rolünde yer alan ünlü oyuncu, ATV’de yeni dizisi 'Seni Kimler Aldı?’nın kadrosunda yer alıyordu.

YURDAER OKUR KİMDİR?

Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 yılında doğdu. Şuan da aktif olarak dizi, tiyatro ve sinema oyunculuğu görevini yapmaktadır.

Eğitim Hayatı

Yurdaer Okur liseyi, Samsun Bafra Süper Lisesi’nde okudu. Liseden mezun olduktan sonra üniversiteyi Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmiciliği bölümünde okudu fakat okulu bitirmedi.

Okulun 3.senesinde okuduğu bölümün kendisini yansıtmadığını düşündü ve okuldan ayrıldı. 1994 yılında hacettepe Üniversite Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı ve buradan mezun oldu. Bölümü bitirdikten sonra yüksek lisans yaptı. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yaptı.

İş Hayatı

Yurdaer Okur, 1999 yılında Genco Erkal ile tanıştı. Dostlar Tiyatrosuna katıldı. Burada Yalınayak Sokrates adlı bir tiyatro oyunun rol aldı. 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. 2002 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosuna atandı. Bir çok alanda Diyarbakır’lı oyunculara dersler verdi. Bir çok tiyatro oyununda yer aldı.

2000 yılından beri dizi ve filmlerde yer aldı. Bunlardan en ünlüleri Karadayı, Sakarya Fırat, Kısık Ateşte 15 Dakika ve Köprü’dür.