BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP referandum şarkısının sözleri olay oldu

HDP referandum şarkısı yasaklandı. Şırnak Valiliği söz konusu şarkının neden yasaklandığını yazılı açıklamayla duyurdu.

Abone ol

Şırnak Valiliği, HDP'nin referandum çalışmaları sırasında kullandığı 'Bejin Na' (Hayır deyin) şarkısının, sözlerinde geçen 'Hayır hayır tek bayrağa, hayır hayır tek millete' ibareleri nedeniyle anayasanın ilgili maddesi ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle yasaklandığını açıkladı.

Şırnak Valiliği, HDP'nin referandum çalışmaları sırasında kullandığı Kürtçe şarkının yasaklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:

ŞARKIDA GEÇEN "TEK BAYRAĞA TEK MİLLETE HAYIR" SÖZÜ

"Bazı basın yayın organlarında Kürtçe propagandanın ilimizde yasaklandığı yönündeki yayınlar tamamıyla gerçek dışı asılsız haberlerdir. 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanunun 58'inci maddesi gereği "Siyasi partiler ve adaylar tarafından yapılacak her türlü propaganda,Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de yapılabilir" hükmü gereğince serbest olup; Valiliğimizce Halkların Demokratik Partisi'nin 'Bejin Na' isimli şarkısı içinde geçen Kürtçe 'Hayır hayır tek bayrağa, hayır hayır tek millete' ibareleri sebebiyle Anayasanın ilgili maddesi ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle yasaklanmıştır. İçişleri Bakanlığımızca da Halkların Demokratik Partisi yetkililerine konu iletilerek görüşülmüş ve Halkların Demokratik Partisi yetkililerince şarkının bu bölümünün değiştirileceği ifade edilmiştir."