BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamı da FETÖ'cü çıktı Orkide'nin sahibi gözaltında

İSTANBUL'da FETÖ soruşturması kapsamında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay gözaltına alındı.

Abone ol

TÜRKİYE'nin yağ sektöründeki ünlü markalarından Orkide Yağları'nın sahibi de FETÖ'cü çıktı.

İstanbul'da sabaha karşı saat 04.00 sıralarında yapılan operasyonla şirketin sahibi Ahmet Küçükbay gözaltına alındı.

Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay Fetullahçı Terör Örgütü'ne finans sağlamakla suçlanıyor. 

orkide sahibi ahmet küçükbay kimdirİstanbul'daki operasyonu İzmir polisi düzenledi. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında gözaltına alınan Küçükbay, İzmir'e götürülmek üzere yola çıkarıldı.

DÜN YENİKAPI'DAYMIŞ

FETÖ'den gözaltına alınan Küçükbay'ın dün gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne  destek için Yenikapı'da olduğu anlaşıldı.

Küçükbay, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla birlikte; "Değerli dostlar bugün yeni kapıya denizden ulaşabildik yüce Allahım türkiyemizin birlik beraberliğini daima korusun" iletisini paylaştı.

MİTİNG İLANI DA KURTARAMADI

Orkide yağlarının sahibi olan Ahmet Küçükbay dün İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi için bir çok gazeteye tam sayfa ilan vermişti. Küçükbay'ın bu girişimi de onu kurtaramadı.

Ahmet Küçükbay orkide yağlarının sitesinin açılışına da FETÖ'yü kınayan bir açıklamasını yerleştirmişti.

ÜNLÜ KUYUMCU VE LEZİTA TAVUKÇULUĞUN SAHİBİ DE GÖZALTINDA

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerinin FETÖ soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda FETÖ'ye finansal destek sağladığı ileri sürülen Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın yanı sıra Lezita Tavukçuluğun sahibi Baha Abalıoğlu ve ünlü kuyumcu Kamil Karakaş'ın da aralarında olduğu 13 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Toplamda 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilirken, ekiplerin diğer 22 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. (İHA)