BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar sloganı duyunca konuşmasını kesti ve...

YENİKAPI'daki Demokrasi ve Şehitler mitingi ilklere sahne oldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar bu kadar büyük ve kalabalık bir mitinge hitap eden ilk komutandı.

Abone ol

TÜRKİYE Yenikapı'daki muhteşem mitingle dünyaya mesajını verdi. Miting her açıdan ilklere sahne oldu. Onlardan biri de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın konuşmasıydı.

İlk kez bir Genelkurmay Başkanı böylesine bir mitingde kürsüye çıkıp resmi kıyafeti ve üniformasıyla hitap etti.

KONUŞMASINI SÜREKLİ YARIDA KESTİ

15 Temmuz darbe girişiminde önüne konan bildiriyi ölümü göze alarak imzalamayan Hulusi Akar'ı Yenikapı'yı dolduran halk alkışlarla karşıladı. Hulusi Akar'a halkın sevgisi öyle yoğundu ki sloganlar karşısında konuşmasını kesmek zorunda kaldı.

TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR

Yenikapı miting alanını dolduran 5 milyonu aşkın vatandaş "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile Hulusi Akar'ı ve onun nezdinde Türk ordusuna 'onur'landırdı. Atılan sloganlar da vatandaşın FETÖ'cüler ile askerini ayrı tuttuğunun da göstergesi oldu.

HULUSİ AKAR TEŞEKKÜR ETMEKTEN KONUŞAMADI

Dünya üzerinde hiçbir genelkurmay başkanına kısmet olmayacak bir kalabalık ve sevgi seli ile şaşkına dönen Hulusi Akar, sürekli konuşmasını yarıda kesti. Sloganlara 'çok teşekkür ediyorum, sağolun varolun' diyerek karşılık veren Hulusi Akar, en çok alkışlanan isimlerden de biri oldu.

HULUSİ AKAR'IN MESAJI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ilk kez konuşmacı olduğu mitingde TSK'nın halkın ve demokrasinin emrinde olduğu mesajının altını kalın harflerle çizdi.

Hulusi Akar FETÖ'cü askerle ve darbe girişimiyle ilgili şunları söyledi;

-"15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir"

-"Bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti Devletine mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri ve asil milletimize yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olamasın.

-Burada özellikle şunu belirtmek isterim, 15 Temmuz akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin, halkımızın 'peygamber ocağı' olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur".

-Yüce milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı caniler, hainlerle görevinin başında olan, ülkemizin bekası için aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK ve sınırlarımızın hemen yanı başındaki diğer tehditlerle de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman, fedakar mensuplarını çok iyi ayırt ederek davranması bu zor süreçte bizlere güç ve moral vermiştir. Bundan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.

HAKİMİYET MİLLETİNDİR

-"Milletimizin bağrından çıkan 'Bayrak, vatan, devlet ve milleti için ölürsem şehit, kalırsam gazi...' anlayışıyla ve bir ibadet feyziyle görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içerisinde devletimizin, yüce milletimizin emrinde ve görevinin başındadır. Zafer hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, asil milletimizin yüksek ve değer ve hedeflerine inananlarındır. Asil milletimizin, yani sizlerin, yolu bahtı açık olsun."