BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ünlü gazeteciden fotomontaj skandalı

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın da içinde bulunduğu çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, twitter hesabından İstanbul Zeytinburnu’ndaki...

Abone ol

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın da içinde bulunduğu çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, twitter hesabından İstanbul Zeytinburnu’ndaki AK Parti mitingiyle ilgili hazırlanmış fotomontaj bir fotoğrafı yayınlayan gazeteci Ceyda Karan’a ateş püskürdü.
Ceyda Karan, twitter hesabından, AK Parti’nin Kazlıçeşme mitingiyle ilgili fotomontaj olduğu çok belli olan bir fotoğrafı yayınlayınca tepkilerin hedefi oldu. Karan’ın yayınladığı fotoğraftaki elektronik yol tabelasında “Kazlıçeşme’ye giden araçların geçiş üstünlüğü vardır” yazıyordu. Gerçek tabelada ise “Sağa gidersen Suluova, sola gidersen Merzifon” yazılıydı. Fotomontaj olduğu çok belli olan bu fotoğrafı yayınlayınca büyük tepki gören usta gazeteci, sonunda özür dilemek zorunda kaldı.
Ceyda Karan’a tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, fotoğraftaki yazının montaj olduğunu çocukların bile anlayabileceğini belirterek, kendisini “dürüst” olmamakla suçladı. Karan’a en büyük tepki ise AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’dan geldi. Tayyar, “Bu da sözde gazeteci, dış politika uzmanı...Bunu uyduracak kadar ahlaksızsınız” dedi.
(İHA)