BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Barlas'tan Gezi için bomba iddialar

Habertürk'te konuşan Canan Barlas'tan açıklamalar geldi: Gezi Parkı'ndakilere o özgürlüğü veren Erdoğan'ın kendisi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Gazeteci-yazar Canan Barlas , Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Gezi Parkı protestolarını değerlendiren Barlas yaşananların ciddi bir darbe projesi olduğunu belirterek 13 illegal örgüt, AB ve ABD'nin de bu projeye dahil olduğunu söyledi.

Barlas “Orada yaşananlar büyük bir uluslararası proje ve meydanda piyano çalmak da bu projenin final bölümü. Bunları internet ortamından biliyoruz” dedi.

İşte Barlas'ın yorumları

“MEYDANDA PİYANO ÇALMAK ULUSLAR ARASI BİR PROJENİN FİNALİYDİ”

Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi özgürleştirdi. Bizim kuşağımız bu protestoyu yapamazdı. Orada yaşananlar büyük bir uluslararası proje. Hatta meydanda piyano çalmak da bu projenin final bölümü. Bunları internet ortamından biliyoruz.

Bu eylem AK Parti'ye değil Başbakan'a yönelik bir projenin parçası. Çünkü Başbakan'ın karakteri bazı güçlerin işine gelmiyor. Askeri vesayet bitmeseydi yaşananların sonu darbe olurdu.

“PARK TEMİZLENDİĞİ İÇİN MEMNUN OLDUM”

Park temizlendiği için memnun oldum, provokatörlerin arasında çocuklara bir şey de olabilirdi. Çünkü bu çok büyük bir proje. Projenin amacı da hem yurtiçinde hem yurtdışında Başbakan'ı bitirmek. Bu yüzden Başbakan 20 saatlik toplantılar yapmasına rağmen ayaklanma devam etti ancak bu bastırılacak. Hiçbir iktidar böyle bir ayaklanmayı sürdüremez. Uluslararası ilişkiler de yeniden değerlendirilecektir.

“GEZİ PARKI'NDAKİLERE O ÖZGÜRLÜĞÜ VEREN ERDOĞAN'IN KENDİSİ”

AK Parti kendi standartları dışında yaşam standartları olduğunu gördü. Bunlar son derece akıllı, zeki, bu durumu görmedikleri zaman bunun çok tartışılacağını bilen insanlar.

Başbakan çok canhıraş çalışıyor, bazen empati yapmaya fırsatı olmuyor olabilir. Ancak Başbakan'ı Hitler'e benzetmek, ona diktatör demek büyük haksızlık. Gezi Parkı'ndakilere o özgürlüğü veren Erdoğan'ın kendisi. O insanlar o özgürlükle oradaydı.

“O KİTAPLARI KİM OKUYACAK?”

Balçiçek İlter'in “Oradaki gençler de çöpleri temizlediler, kütüphane kurdular” yorumu üzerine Barlas “Elbette masum Gezi hareketi önemli. Gençler oradaki davranışlarıyla kalıplara uymak istemediklerini gösterdiler ve burada haklıydılar. Bir kütüphane kurdular ama kim okuyacak o kitapları? Orada “biz hep birlikte bir sivil hayat istiyoruz” mesajı vermek istediler. Başbakan'ın bu mesajı aldığına inanıyorum” dedi.