BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde şiddetli yağış var

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Batıda sıcaklık artarken doğudan azalıyor. Meteoroloji özellikle bu illerde yaşayanları yağışa karşı uyardı.

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Samsun ve Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Sinop ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve batıda bölgelerde kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100mm), Sinop ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde, kuzey ve batı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyıları ile iç kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin kısa süreli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu ile Tokat çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Samsun'un doğusu, Ordu'nun batısında yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Tunceli, Bingöl, Muş, Van ve Bitlis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-06-18,-08.45.44.png

ekran-resmi-2013-06-18,-08.45.51.png

ekran-resmi-2013-06-18,-08.46.11.png

ekran-resmi-2013-06-18,-08.46.15.png