BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar katliam sonrası denize girdi

Gaziantep'te bayram günü katliam gerçekleştiren PKK'lıların patlamanın ardından gittikleri Mersin’de denize girdikleri belirtildi.

Abone ol

Gaziantep'te bayram günü katliam gerçekleştiren PKK'lı teröristlere ilişkin iddianame tamamlandı. Katliam sonrası Mersin'de deniz sefası yapan sanıklar için 82 kez müebbet hapis cezası istendi.

Gaziantep’te 20 Ağustos 2012’de 4’ü çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiği, 70 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen biri firari, 8’i tutuklu 12 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gerçekleştiren katliamın sanıklarından 10’u için 82 kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanık hakkında ise 21 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

152 SAYFADA KATLİAM

152 sayfalık iddianamede, şüphelilerin patlamanın ardından gittikleri Mersin’de denize girdikleri belirtildi. Terörle Mücadele Kanunu’nun(TMK) 10. Maddesi’yle görevli Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanarak Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede ayrıntılı bilgilere yer verildi.

SAHTE PLAKA TAKTILAR

İddianameye göre, Sakarya’dan çalındıktan sonra 4 farklı sahte plaka takılarak kaporta rengi değiştirilen otomobil Diyarbakır’a getirildi. Otomobile, PKK/ KCK’nın sözde Amanoslar Bölgesi’ndeki teröristlerden ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz bomba tertibatı yerleştirdi. Filiz bomba yüklü otomobille, ona yardımcı oldukları tespit edilen diğer şüpheliler de 21 FP998 plakalı araçla Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya hareket etti.

SON MÜDAHALE FİRAZ’DAN

Filiz bomba yüklü otomobili, Siverek’te vites sistemini zorlayarak bozdu. Çekiciye yüklenen otomobil, Gaziantep’e götürüldü. Çekici, otomobili olay yerine indirdi. Filiz, aracın sağ ön kapısından içeriye girerek çok kısa bir süre bir şeylerle uğraştı. Sonra tekrar çıktı. Arka lambaları ile ön sağ kapısı ve sol camı açık olan otomobil, Filiz’in ayrılmasından 53 saniye sonra patladı.