BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  SPOR

Ünlü atlet kaç metre koşacak?

Dünyanın en hızlı atleti Bolt, manchester'daki bir tartan pistin açılış koşusunu yapacak

Abone ol

Olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni Jamaikalı sprinter Usain Bolt, İngiltere'nin Manchester kentindeki 150 metrelik bir tartan pistin açılış koşusunu yapacak.

Pekin-2008'de erkekler 100 ve 200 metre ile 4x100 metre bayrak yarışlarında kırdığı dünya rekorlarıyla altın madalyaya uzanan Bolt, ilk kez bir sokak koşusunda, 150 metre koşacak. Başarılı atlet, 17 Mayıs'ta hizmete girecek olan ''Great Manchester 150'' tartan pistinin açılışında, gösteri amaçlı koşu yapacak.

Bolt, konuyla ilgili açıklamasında, hem Manchester'da hem de stat dışında bir sokak yarışında ilk kez koşacak olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. Kendisine bu teklif yapıldığında, bunu oldukça ilginç ve eğlenceli bulan Bolt, Old Trafford'da da takımı Manchester United'ın bir maçını izlemeyi düşündüğünü ifade etti.

Etkinliğin organizatörü David Hart da aynı gün Büyük Manchester Koşusu için Etiyopyalı atlet Haile Gebrselassie'nin de kentlerinde bulunacağına dikkati çekerken, ''Dünyadaki en hızlı iki adamı Manchester sokaklarında görmek, inanılmaz bir şey olacak'' dedi.