BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteyi kazanan öğrenci intihar etti

Mersin’in Mut ilçesinde ilk sınavında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ni kazanan öğrenci ilaç içerek intihar etti.

Abone ol

Bu yıl Mut Lisesi'nden mezun olduktan sonra dershaneye gidip Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölümü'nü kazanan Aysel Gümüş (18), ilçeye bağlı Gevne yaylasındaki evlerinde ilaç içerek intihar etti. Kaldırıldığı Mut Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Mersin Doğuş Hastanesi'ne sevk edildi. 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan Aysel Gümüş hayatını kaybetti.

Baba Mustafa Gümüş, 4 gün önce yayla evlerinde gece kalktığını, kızı Aysel'in de yatağında kitap okuduğunu gördüğünü belirterek, "Daha sonra istifra etmeye başladı. 'Kızım ne oldu?' diye sordum 'İyiyim baba bir sorunum yok' dedi. Bende kızımın fenalaştığını görünce aracımla hastaneye götürdüm. İlaç içmiş doktorların çabasına rağmen yaşam savaşını kaybetti" dedi.
Kızıyla bir arkadaş gibi olduğunu anlatan Gümüş, "Aysel üniversiteyi kazandığı için çok sevinçliydi. Hatta 'baba kazandığım bölümü beğenmiyorsan KPSS imtihanına girer memurluk kazanırım kendime güveniyorum' dedi. Bende hayır kızım emek vermişsin gece gündüz çalışır seni yine okuturum dedim ve üniversiteye gitmesini istemiştim" diye konuştu.