BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Olayın tek tanığından dehşet anları!

Kumburgaz'daki tekne faciasından yüzürek kurtulan 38 yaşındaki Bülent Balta yaşadıklarını anlattı

Abone ol

Olayın ardından 2 arkadaşının cesedi bulunan, 2 arkadaşına ise henüz ulaşılamayan Balta, iki gündür tedavi gördüğü Şişli'deki özel hastaneden taburcu edildi. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bülent Balta, teknenin alabora olmasının ardından yaklaşık 3 buçuk saat üzerek karaya ulaştığını söyledi.

YARIM SAAT KADAR BÖYLE KALDIK

Tüccar Plasiyer olarak çalışan Bülent Balta, "Pazar akşamı saat 18.00 gibi 5 arkadaş balığa çıktık. Ne olduğunu pek anlayamadım. Biz biraz hız yaptık galiba. Biraz açıldık. Denizde hafif bir dalga vardı. Başka da bir şey de yoktu. Hatırlıyorum. Biz biraz hızlandık. Hızlandığımız zaman tekne bizi ters çevirdi. 5 kişi aynı taraftaydık. Fiber tekneydi. Arkada motoru vardı. Alabora oldu demeyelim. Bizi fırlattı, tekneden attı. Tekne de ters çevrildi. Yüzerek tekrar teknenin yanına geldik, tutunduk. Yarım saat kadar böyle kaldık. Kıyı gözükmüyordu. Ama büyük ışıklar görünüyordu. Havanın tam kapanma saatleriydi. O sırada herkes telaş yapmadan bir karar verdik. 'Biz burada biraz daha kalırsak, bizi kimse bulamaz, hepimizin telefonu kapalı' diye konuştuk" dedi.

BALIKÇI TEKNESİNE SUÇLAMA

"Muhakkak birileri gelecek" diyerek birbirlerini moral vermeye çalıştıklarını belirten Balta, "Hatta bir balıkçı teknesi geldi. Baya bir etrafımızda döndü. Bize projektörle ışık yaktı. Gördü bizi. Gördü ama tekrar gitti. Yüzde yüz bizi gördü. Projektörlerle sadece iki defa ışık tuttu. Hepimiz birden bağırdık. Sonra tekne gitti. Daha sonra kıyıya kadar yüzecek kim var diye konuştuk. Arkadaşım İsmail daha iyi yüzüyordu. Ben cesaret edemedim. Sonra İsmail'e 'beraber yüzelim' dedim. Birbirimize destek oluruz diye birlikte yüzmeye başladık. İsmail baya iyi kulaç atıyordu. Benim üzerimde giysilerim vardı. Onda sadece şort vardı. Yüzmeye başlayınca birbirimize yakındık. Ben biraz uzaklaşınca İsmail yanıma geliyordu. Mavi bir ışık vardı. Oraya doğru yüzüyorduk. Ama sırt üstü yüzdüğüm için akıntı beni götürüyor, o tarafa yüzemiyordum. Baya bir mesafe kaldı. Aradan ne kadar geçti bilmiyorum. Daha sonra ikimizde de ses gitti. Ona bağırdım. Ancak cevap alamadım" diye konuştu.

3 KİŞİ TEKNEYE TUTUNARAK BEKLİYORDU

Kıyıya ulaştığında yaşadıklarını da anlatan Bülent Balta, "Kıyıda iki tane balıkçı vardı. Bağırınca beni kıyıda sağolsun onlar buldu. Beni aldılar. Diğer üç arkadaş tekneye tutunmuş bekliyordu. Yarım saat sonra belediyenin can kurtaranları geldi. Balıkçılarla birlikte teknenin olduğu yere gittik. Ama tekne yerinde yoktu. Sonra 1, 1.5 saat sonra sahil güvenlik geldi. Onlar da aramak için açığa gittiler. Ama bulamadılar" ifadesini kullandı. Kendilerini gördükten sonra yardım etmeyip dönen balıkçı teknesinden Sahil Güvenliğe ihbarda bulunulduğunu öğrendiğini söyleyen Balta, "Sahil güvenlik geldiğinde söyledi. İki saat önce bizim için ihbarda bulunmuşlar. Sahil Güvenlik 'Güzelce'ye kadar geldik. Yanlış ihbar diye bizi geri çevirdiler' dedi." diye konuştu.

"Balıkçıların dediğine göre yaklaşık 3.5 saat suda kalmışım" diyen Balta, "Yüzmeye başladığımızda hava kararmamıştı. Balıkçıların beni bulduğunda saat 23.00'ü geçiyordu. Diğer arkadaşım İsmail ile çok yakında yüzüyorduk. Yaklaşık 100 metre. Beni önce Selimpaşa Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Daha sonra Şişli'de özel bir hastaneye sevk ettiler. Tedavim bitti ve taburcu ettiler" ifadesini kullandı. Hastaneden taburcu edilen Balta, ailesiyle birlikte evine gitti.