BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  DÜNYA

Suriye'de katliam bitmiyor

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ülkede 43 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), ülkenin kuzeybatısındaki İdlib'te 18, ordunun hava kuvvetleri eşliğinde ülkenin başkenti Şam'a ve Hama'ya ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 8'er, Lazkiye'de 5, Halep'te 2, Dera ve Humus'ta 1'er kişi olmak üzere 43 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Lazkiye'de öldürülen 5 kişinin ordudan ayrılan askerler olduğunu kaydetti.Konsey, Halep, Azez, Humus, Şam ve İdlib'in ağır silahlarla bombalandığını ifade etti. SRGC ayrıca, Şam kırsalında bulunan Osmanlılar dönemine ait Hz. Ali Camisi'nin de Esed güçlerinin açtığı top ateşinde hasar gördüğünü bildirdi.

ZAMELKA'DA KATLİAM

Şam Haber Ağı (SNN) ise dün gece düzenlenen askeri operasyonlarda Suriye ordusunun Şam'ın Zamelka banliyösünde 42 kişiyi topluca katlettiğini duyurdu.

SNN, Suriye ordusunun, muhaliflerin Şam'ın büyük bölümünü kontrol altına alması üzerine, Şam ve çevresine helikopterlerden broşür attığını belirtti.

Broşürlerde, muhalifler silah bırakmaya çağrıldı. Suriye Genelkurmay Başkanı ve silahlı kuvvetler imzalı broşürde, 'Suriye'nin her bir miliminin temizleneceği' ve muhaliflerin silah bırakmak zorunda kalacağını iddia edildi.