BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Üniversitelilerden Erdoğan’a başörtüsü teşekkürü

Çoğunluğu kızlardan oluşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 50 kişilik bir grup, Beyazıt Meydanı’nda başörtüsüne özgürlük tanıyan ya...

Abone ol

Çoğunluğu kızlardan oluşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 50 kişilik bir grup, Beyazıt Meydanı’nda başörtüsüne özgürlük tanıyan yasayı çıkardığı için Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve hükumete teşekkür etti.
Başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelerde okuyan ve çoğunluğu kızlardan oluşan yaklaşık 50 kişilik bir öğrenci grubu başörtüsüne tanınan özgürlüğe teşekkürle karşılık verdi.
Bizim Çocuklar Platformu adı altında bir araya gelen öğrenciler, Beyazıt Meydanı’nda düzenledikleri basın toplantısında başörtüsüne tanınan özgürlüğü ele aldı. “Teşekkürler Recep Tayip Erdoğan”, “28 Şubat acısı bugün diniyor” ve “Artık kamuda özgürlük var” yazılı dövizleri taşıyan grup adına basın açıklamasını İstanbul Üniversitesi edebiyat Bölümü öğrencisi Merve Karabul okudu. Başörtüsü yasağının sona ermesi ile gerçek bir özgürlüğe kavuştuklarını belirten Karabul, “Bu aslında yıllarca bize yapılan zulmün sona ermesi anlamına geliyor. 28 Şubat sonrasında yaşanan acılar bugün bir nebze de olsa dindi. Aslında bu yasak birkaç yıl önce mecliste yapılan oylama ile 411 el ile kaldırılacaktı. Fakat CHP’nin anayasa mahkemesine yaptığı başvuru ile bu yasak bugünlere kadar devam etti. O yüzden yasağın bugünlere kadar devam etmesine neden olanlara kırgınlığımız da devam ediyor. Biz üniversite öğrencileri olarak başörtüsü yasağının kaldırılmasında adım atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.
Başörtülü üniversite öğrencileri de, “Başbakan Erdoğan’a teşekkür ederek artık sokaklarda yürürken kendimizi daha özgür hissediyoruz. Yasağın kalkması ile okulumuza başörtümüzle gitmeye başladık. Hak ettiğimiz özgürlüğü bulduk. Belki bizim jeneriğimiz bu sıkıntıyı fazla yaşamadı ama ablalarımız annelerimiz bu sıkıntıları çok yaşadı. Asıl özgürlük şimdi başladı” dediler.
Başı açık öğrenciler de yasağın kalkmasına destek vererek, “Biz nasıl ki okula açık bir şekilde girebiliyorsak, kapalı arkadaşlarımız da girebilmeliydi. Şimdi yasak kalktı ve hak ettikleri özgürlüğe kavuştular. Bizde kapalı arkadaşlarımız kadar sevinçliyiz” şeklinde konuştular.
(İHA)