BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.467,72
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversitelerin geleceği Gazelle'de tartışıldı

Türkiye’deki Vakıf Üniversitelerinin Geleceği, Arama Konferansı'nda Masaya Yatırıldı…

Abone ol

Vakıf üniversiteleri, geleceği arama konferansında buluştu.

Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin rektör ve yetkilileri, vakıf üniversitelerinin vizyonunu oluşturmak ve stratejilerini belirlemek amacıyla, TOBB Türkiye Yükseköğrenim Meclisi tarafından Bolu’da Gazelle Resort Otel’de düzenlenen “Türkiye’de Vakıf Üniversitelerinin Geleceği” konulu arama konferansına katıldı. 1-3 Haziran tarihlerinde düzenlenen arama konferansı son derece verimli geçti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, mevcut YÖK Kanunu’nun vakıf üniversitelerinin ihtiyacını karşılamadığını belirtti, vakıf üniversiteleri için ayrı bir kanun hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Katılımcıların arasında Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin mütevelli heyeti başkanları, rektörleri, genel sekreterleri ve öğretim üyelerinin olduğu arama konferansında konuşma yapan TOBB ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, nasıl bir eğitim verileceği konusunun önemini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, yüksek öğretimde kalitenin önemini vurguladı. Bunun sonucunda daha donanımlı insanlarla daha güçlü bir ekonomiye sahip olunacağı konusuna da değindi.ekran-resmi-2012-06-06,-10.32.18-am.png