BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.499,15
HABER /  GÜNCEL

Çekik gözlü Clooney M. United'da

Borussia Dortmund'un ortasaha oyuncusunu transfer eden Manchester United, Uzak Doğulu oyuncuyu Japonya'daki forma satışlarını arttırmak için transfer ettiği eleştirisine hedef oluyor.

Abone ol

"25 oyuncu gücünde bir takımımız var ve bunların her biri birer yıldız. 25 tane George Clooney'miz var."

Manchester United ticari işler direktörü Richard Arnold'ın sözünü ettiği bu "Clooney"lerden biri gelecek sezonda İngiltere'nin yeşil sahalarında olacak.

Manchester United, Borussia Dortmund'un Almanya'da şampiyon olmasında etkili olan Şinci Kagava ile transfer anlaşmasına vardığını dün açıkladı.

Japon milli takımının oyuncularından Kagava, sağlık kontrollerinden geçip çalışma iznini aldıktan sonra yeni ülkesi İngiltere'ye gelecek.

Manchester United, Uzakdoğu'daki taraftarlarını korumak, daha da önemlisi, başta forma olmak üzere, bu ülkelerdeki aksesuar satışlarını arttırmak için Kagava'yı transfer ettiği değerlendirmelerine hedef oluyor.

Ticari işler direktörü Richard Arnold da "Takımımız 25 kişi gücünde" açıklamasını bu nedenle yapmıştı.

Manchester United'ın hesaplamalarına göre, kulübün taraftar kitlesi son beş yıl içinde ikiye katlanıp 659 milyon kişiye ulaştı.

Asya'da 325 milyon taraftar

Asya'da yaşayıp Manchester United'ı destekleyenlerin sayısının da 325 milyon olduğu tahmin ediliyor.

Gerçi Kagava'nın Japonya'daki taraftar kitlesine bir işaret fişeği gibi transfer edildiğini gösteren belirtiler de yok değil.

Manchester United'da 7 numaralı formayla 3 yıl top koşturan Michael Owen kırmızı şeytanların Japonya'da en çok takip edilen oyuncusuydu.

Manchester United Owen ile yollarını bu yaz ayırdı ve 7 numaralı formayı Kagava'ya vererek Uzakdoğu'nun ada ülkesine selam gönderecek.

"23 yaşındaki ortasaha oyuncusu İngiltere'ye geldiğinde 'futbolu için değil forma satışlarını attırmak için' alındığı yönündeki haksız bir önyargıyla karşılaşacak."

Bu değerlendirme bu sabah çıkan Daily Mail gazeteseninin satırlarından.

Manchester United, Kagava için 12 milyon sterlin ödemeyi kabul etti; bu rakam, oyuncunun performansı ve çıktığı maç sayısına bağlı olarak 17 milyon sterline de çıkabilir.

Daily Mail'deki haberde Manchester United'ın aslında belki de kötü bir pazarlama taktiği izlediğine işaret eden bir ayrıntı var.

Manchester United bu yaz Uzak Doğu turunda Japonya'ya değil, Tokyo ile ilişkileri limoni denilebilecek olan Çin'e gidiyor.