BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,75
HABER /  GÜNCEL

Şiddetli yağmur ve dolu uyarısı!

Sağanak yağış bugünden itibaren yeniden yurdu etkisi altına alacak... Bir çok il için uyarı verildi. Bu kez dolu yağışı da görülecek.

Abone ol

İNTERNETHABER- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde başlayacak sağanak yağış iki gün boyunca kuzey ve iç bölgelerde etkili olacak. Yağışlar bazı bölgelerde dolu şeklinde görülecek. Meteoroloji şiddetli yağış alacak iller ile ege bölgesi için özel uyarı verdi.

Sağanak yağış bugünden itibaren yeniden yurdu etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışın sabahsaatlerinden itibaren kuzey batı kesimlerinden yurda giriş yapacağı ve iki gün boyunca kuzey ve iç bölgelerde etkili olacağı belirtildi.

Cuma günü kuzeydoğu kesimlerde lokal olarak görülecek yağışların Cumartesi günü etkisini azaltması ve Pazar günü yurdu terketmesi bekleniyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece düşeceği, yağışların etkisini yitirmesiyle haftasonu sıcaklıkların tekrar artacağı bildirildi.

EGE İÇİN ÖZEL UYARI!

Meteoroloji Ege için bu sabah özel bir uyarı daha yayınladı. Buna göre saat 09.45'te başlayan yağışlar akşama kadar etkili olacak. Yağışların şiddetli olacağı yerler de şöyle sıralandı;

*İzmir’in Bergama, Dikili, Aliağa, Kınık, Foça ve Menemen ilçeleri,
*Manisa’nın Soma, Kırkağaç ve Akhisar ilçeleri,
*Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Havran, İvrindi ve Gönen ilçeleri
*Çanakkale’nin Lapseki, Biga ve Gökçeada ilçelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte kısa süreli etkili gökgürültülü sağanak yağış ve lokal dolu yağışı beklendiğinden, ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

YAĞIŞ GÖRECEK İLLER

Yurdu etkisi altına alan yaz yağmurları Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde etkili olacak.

*Eskişehir,
*Ankara,
*Çankırı,
*Kırıkkale
*Yozgat çevrelerinde aralıklarla yerel yağış geçişleri bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI İLLER;

*Edirne,
*Çanakkale,
*Balıkesir,
*Tekirdağ,
*Kırklareli,
*İstanbul’un batı çevreleri

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Öğle saatlerinden itibaren ise Batı Karadeniz’in iç kesimleri;
*Bursa,
*Yalova,
*Bilecik,
*Sakarya
*Amasya çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü ise, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyon çevrelerinde aralıklarla yerel yağış geçişlerinin olacağı, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Karadeniz’in iç kesimleri ile Bursa, Yalova, Sakarya, Bilecik, Yozgat ve Sivas çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi.

YAĞIŞLAR PAZAR YURDU TERKEDİYOR

Cuma günü ise kuzeydoğu kesimlerde yerel olarak aralıklarla devam edecek yağışların, Cumartesi günü etkisini azaltarak, Pazar günü yurdu terk etmesi bekleniyor.