BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Üniversite gençliği için araştırma önergesi

MHP'li Atila Kaya üniversite gençliğinin sorunları için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Abone ol

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya üniversite gençliğinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Meclis Başkanlığı'na sunulan Araştırma önergesinin gerekçesinde, üniversiteye girişin neredeyse mucize olduğu Türkiye'de, öğrencilerin, üniversite sınavını kazandıktan sonra pek çok ekonomik ve sosyal sorunla karşılaştığı ve zor koşullarda eğitimlerini sürdürdükleri ifade edildi.

Üniversite gençliğinin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Türkiye'nin geleceğine karamsar baktığı vurgulanan önergede "Sayın Başbakan'ın 9 Eylül üniversitesinin Akademik Açılış Yıldönümü konuşmasında "Her üniversite okuyana iş vermek zorunda değiliz' diye açıklama yapması, yani icranın başında bulunan Sayın Başbakan'ın ağzından direkt bu sözlerin işitilmesi gençlerimizin gelecekle ilgili umudunu kırmıştır. Bu bakımdan ivedilikle sorunların araştırılması ve çözüm metotlarının bulunması gerekmektedir. Sonuç olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse, üniversitelerimizde okuyan öğrencilerin gelecek noktasında durumlarının pek iç açıcı olduğu söylenemez. Üniversitelerimizde yaşanan problemler ve üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlar ve çektiği sıkıntılar sürekli göz ardı edilmektedir. Dolayısıyla içinde bulunulan karamsar tablonun sebebi aslında yükseköğretim sistemimizdeki önemli aksaklıkların bir göstergesidir" denildi.

Öğrencilerin ailelerinden aldıkları maddi desteklerle öğrenimlerine devam ettiği ifade edilen gerekçede, bu ailelerin büyük bir bölümünün emekli, işçi, memur ve çiftçi olduğu, orta gelir grubunda bulunan ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayamadıkları belirtildi.

Önergede "Üniversiteli öğrencilerimizin her türlü sorunlarının giderilmesi alt yapı, fizikî mekân, araç ve gereç probleminin çözümü için eğitime ayrılan kaynakların artırılması ve gelecek kaygılarının giderilmesi için meclis araştırması açılması gerekmektedir" denildi.