BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.407,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite bitiren herkese iş sözü

Edirne Valisi, dört yıllık üniversite bitiren Roman vatandaşlara iş sahibi yapma sözü verdi...

Abone ol

Valilik, dört yıllık üniversite bitiren herkesi iş sahibi yapma sözü verdi...

Edirne Valisi Mustafa Büyük, ''Roman vatandaşlarımızdan 4 yıllık üniversite bitiren herkesi iş sahibi yapma sözü veriyoruz'' dedi. Vali Büyük, yaptığı açıklamada, Roman vatandaşların en yaygın olarak yaşadıkları şehirlerden birinin Edirne olduğunu belirtti.

Roman vatandaşların sıkıntı ve problemlerin çözümüne yönelik bazı projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Büyük, şöyle konuştu:

''Hafta sonu Türkiye'nin her yerinden gelen Roman vatandaşlarımız Başbakanımızla görüştüler. Yaşadıkları problemleri ve isteklerini Başbakanımıza anlatma fırsatı buldular. Edirne'den de yaklaşık bin 600 vatandaşımız Roman Buluşması'na katıldı. Bu buluşma mutlaka çok olumlu bir etki oluşturdu.

Roman vatandaşlarımız genellikle konut, eğitim, istihdam sıkıntılarının olduğunu ve bazı konularda ayrımcılıkla karşılaştığını söylüyorlar. Bizimde üzerinde çalıştığımız konular var. TOKİ tarafından Roman vatandaşlarımıza Edirne ve Keşan ilçesinde yapılacak konutlar var. Ayrıca meslek edinme ve eğitim alanında da çeşitli projeler yürütüyoruz. Yerinde iyileştirme projemiz de var. Bu proje kapsamında Roman vatandaşlarımızın yaşadıkları mekanlar evlerindeki mutfaklar, banyo ve tuvalet daha modern hale getiriliyor.''

ÜNİVERSİTEYİ BİTİREN ROMANLARA İŞ GARANTİSİ

Vali Büyük, üniversiteyi bitiren Roman öğrencilere iş garantisi verdiklerini belirtti.

Roman vatandaşların özellikle eğitim alanında desteklenmesi gerektiğini anlatan Büyük, ''Valilik olarak Romanlara ilköğretimde okulda beslenme, imkanı, orta öğretimde ulaşımını sağlıyoruz. Üniversite eğitiminde harçlarını biz ödüyoruz. Dört yıllık üniversiteyi bitiren herkesi mutlaka iş sahibi yapma sözü veriyoruz. Böylelikle örnek insanlar oluşturarak onların da daha eğitimli, topluma uyumlu, huzur içinde yaşayan vatandaşlarımız olmasını arzu ediyoruz'' dedi.