BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,84
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Adana Belediyesi'nde dengeler değişti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve meclis üyesi Mustafa Tuncel'in istifa etmesi ile dengeler değişti.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve meclis üyesi Mustafa Tuncel'in partilerinden istifa etmesi ile Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki MHP'li üye sayısı 9'a düştü.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Durak ile Tuncel'in istifasıyla meclisteki dengeler değişti. İstifalar sonrası mecliste partilere göre üye dağılımı 13 AK Parti, 10 CHP, 9 MHP şeklinde oluşurken, bağımsız üye sayısı da 3'e yükseldi.

Durak'ın partisinden istifası meclisteki grup desteğini yitirmesine yol açarken, bunun aynı zamanda kasım ayındaki faaliyet raporunun oylanmasına da etki edebileceği belirtiliyor.

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, Durak'ın bağımsız kalmasının kasım ayındaki faaliyet raporunun onaylanmasını güçleştireceğine işaret ederek, "Bu durumda müfettişler soruşturma başlatır" dedi.

Soruşturma sonunda faaliyet raporu ile müfettişlerin hazırlayacağı dosyanın Danıştay'a gideceğini belirten Erbek, Durak'ın görevden alınabileceğini ileri sürdü.

Durak hakkında rüşvet veya adam kayırma suçlamasıyla da dava açılabileceğini vurgulayan Erberk, Durak'ın bu davalar sonucunda mahkum olması durumunda ise yüz kızartıcı suç işlediği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığının talimatı ile görevden alınabileceğini kaydetti.