BIST 9.523
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,69
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite adaylarına stand-up tadında eğitim

4 bin üniversite adayı genç,stand-up tadında eğitim ile sınav stresini yendi.

Abone ol

Haliç Kongre Merkezinin ev sahipliğinde Plato Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Yaşama Dair Motivasyon Muhabbetleri” isimli eğitim ile liseli gençler sınav streslerini attı.

Plato Meslek Yüksekokulu Kurumsal İletişim Müdürü ve kariyer Danışmanı Nur Erdem ÖZEREN tarafından, “Doğru Meslek Seçimi, Kariyer Planlama, Sınav Stresini Yenme ve Üniversite Hayatını Etkin Değerlendirme” konularında verilen eğitime İstanbul genelinde 50’den fazla lisenin müdür, müdür yardımcısı, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Eğitimden çıkan gençler Plato Meslek Yüksekokulu’nun 26 programının akademisyenlerinin ve öğrencilerinin bulunduğu bölüm masalarından detaylı bilgi aldı.

EN KALABALIK SELFİE

Son dönemde oldukça popüler olan selfielere bir yenisi daha eklendi. 2.000 öğrenci aynı anda selfie çekti, aynı anda eğitmen Nur Erdem ÖZEREN de tüm öğrencilerin görüntüsünün olduğu selfie çekti ve #dunyaninenkalabalikselfiesive #platodahayatvaretiketleri ile Twitter’da paylaştı.

KAPAT ATMA TÖRENİ

Bunun yanı sıra gün boyu gençlerin sınav streslerini atabilmeleri için birçok etkinlik yapıldı.

Ailelerin “Bir sene sık dişini, iyi bir üniversiteye kapak attın mı, gerisi zaten kolay” demelerine karşı öğrenciler, Plato Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve meslek isimlerinin yazılı olduğu kutulara kapak attılar.

GENÇLER HAYALLERİNİ YAZDI

Öğrencilerin hayallerindeki bölümlerini tercih etmesini destekleyen Plato Meslek Yüksekokulu daha önce post it şeklinde giydirdiği araçlarının üzerine ve Haliç Kongre Merkezi içinde özel hazırladığı hayal panolarına gençlerin hayallerini yazdırdı.

STRESİ SIKTILAR GİTTİ

Eğitim sonunda öğrencilere Plato Meslek Yüksekokulu tarafından üzerinde “YGS-LYS’ Yİ SIK GİTSİN” ve “STRESSİZ DERS İÇİN SIK GİTSİN” yazılı stres topları dağıtıldı.

50 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK

Türkiye’nin en yaygın Meslek Yüksekokulu olan Plato Meslek Yüksekokulu; Eylül ayından itibaren yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul’da 30 bin lise son sınıf öğrencisine “StandUp Tadında” Kariyer Planlama eğitimi verdi ve gençleri Yükseköğrenime teşvik etti.

Nisan ayı boyunca İstanbul dışında Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Kayseri, Bursa, Eskişehir, Diyarbakır, Mardin, Trabzon ve Samsun illerinde de toplamda 20 bin öğrenciye daha eğitim vererek üniversite adaylarına meslek seçimi konusunda destek oldu.