BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

AB Bakanından AB’ye vize eleştirisi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin vize uygulamasına ilişkin, “Bugün Avrupa Birliği aday ülkeleri içinde vizesi...

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin vize uygulamasına ilişkin, “Bugün Avrupa Birliği aday ülkeleri içinde vizesiz dolaşamayan tek halk bizim milletimizdir. Bu bir haksızlıktır. Bu konuda aslında mahkeme kararları da var” dedi.
Sultanahmet’te Allagau Orient Rallisi Türkiye Ortadoğu Etabı başlangıç törenine katılan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avrupa Birliği’nin 16 ülkeye vizesiz seyahat hakkı tanıması ve Türkiye’nin bunların arasında yer almamasına ilişkin sorulan bir soru üzerine Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Aralık’ta Avrupa Birliği ile geri kabul anlaşması ve vize serbestliği anlaşmasını imzaladıklarını ve bu anlaşmanın yaklaşık 3 buçuk yıl sonra başlayacağını söyledi.
Vize konusunda Türkiye ve Avrupa Birliği’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Şöyle baktığınızda biz neden 3 ya da 3 buçuk yıl daha beklemek durumundayız? Bu gün Avrupa Birliği aday ülkeleri içinde vizesiz dolaşamayan tek halk bizim milletimizdir. Bu bir haksızlıktır. Bu konuda aslında mahkeme kararları da var. Avrupa Birliği’nin sadece bulunduğumuz kıta değil dünyanın başka bölgelerindeki 16 ülkenin halkına vizesiz dolaşım hakkı verdiler. O ülkeler hakkında olumsuz bir şey söylemek istemiyorum. Ama burada biz Avrupa Birliği’nin çifte standartlarına karşıyız derken bunları söylemek istiyoruz. Bizim halkımız Avrupa ülkelerin gitmeyi hak ediyor. Hem de çok hak ediyor. Bu adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Sadece bu anlaşmanın uygulanmasını beklemek, bence bu haksızlığın devam etmesi demektir. Türkiye üzerine düşeni yapacaktır, anlaşmanın hükümlerini yerine getirecektir. Avrupa Birliği’nin de, hem bu anlaşmanın hükümlerini yerine getirmesini ama vize konusunda daha da öncesinden adım atmalarını bekliyoruz Avrupalı dostlarımızdan” şeklinde konuştu.
(İHA)