BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Ünal Aysal'ın hocası belli oldu

Galatasaray'da başkanlık koltuğuna oturmak için gün sayan Ünal Aysal Eric Gerets'te karar kıldı.

Abone ol

Galatasaray'da başkanlık koltuğuna oturmak için gün sayan Ünal Aysal, Fatih Terim'in, "Florya'da tek adam" modeline sıcak bakmaması ve Mircea Lucescu'nun da gelmek istememesi üzerine sarı-kırmızılıları, 2006'da şampiyon yapan Belçikalı teknik direktörle el sıkıştı

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre Galatasaray'ın 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlık koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan Ünal Aysal, teknik direktör konusunda kararını verdi. Aysal'ın, sarı-kırmızılı takımın başına Eric Gerets'i getirmek istediği ve yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Galatasaray'a hizmet etmiş ve Galatasaray'ı yakından tanıyan bir teknik direktörle anlaşacaklarını vurgulayan Ünal Aysal'ın, efsane hoca Fatih Terim'in, "Florya'da tek adam modeline" sıcak bakmadığı, Shakhtar Donetsk'ten ayrılmayı düşünmeyen Mircea Lucescu'nun da olumsuz yanıt vermesi üzerine Gerets'in ismini listesinin bir numarasına yazdığı ortaya çıktı.

2005-07 yılları arasında Galatasaray'ı çalıştıran ve 2006'da elde edilen mucize şampiyonluğun mimarı olan 57 yaşındaki Belçikalı teknik direktörün, Ünal Aysal'ın yaptığı teklifi prensipte kabul ettiği öğrenildi. Eric Gerets'in geçen hafta yaptığı, Fas Milli Takımı'ndan ayrılmayacağı şeklindeki açıklama ise "taktik" olarak yorumlandı.

Başarılı çalıştırıcının, Galatasaray'daki başkanlık seçimleri yüzünden böyle bir açıklama yaptığı, sarı-kırmızılı takımdaki gelişmeleri yakından izlediği kaydedildi.
Şimdiden sarı-kırmızılı takımın maç kasetlerini izlemeye başlayan Gerets'in, gidecek ve kalacak oyuncuların belirlenmesi konusunda bazı çalışmalar yaptığı da bildirildi. Fransa'nın köklü kulübü Lyon'un da kanca attığı başarılı teknik adamın, Galatasaray'ın yaptığı teklifin daha cazip olması nedeniyle İstanbul'a dönme kararı aldığı ifade edildi.