BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  DÜNYA

Kaddafi'nin öfkesi dünyayı korkuttu!

Libya'da hafta sonu NATO bombardımanında Kaddafi'nin oğlu Seyfül Arab ve torunlarının öldürülmesi dengeleri değiştirdi, gerilim tırmandı.

Abone ol

Libya'da hafta sonu NATO bombardımanında Kaddafi'nin oğlu Seyfül Arab ve torunlarının öldürülmesi dengeleri değiştirdi, gerilim tırmandı.

Protestolar ve saldırılar üzerine Birleşmiş Milletler çalışanlarını ülkeden geri çekti. Türkiye de, büyükelçiliğini tahliye etti.

Libya'nın başkenti Trablus'ta hafta sonunda NATO saldırısında ölen Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül Arab Kaddafi için cenaze töreni vardı. Seyfül Arab Kaddafi'yi son yolculuğuna uğurlamak üzere geniş bir kalabalık toplandı. Törende baba Kaddafi yoktu ama ağabeyleri Muhammed ve Seyfül İslam taziyeleri kabul etti.

Kaddafi'nin oğlu ve 3 torunun ölümü Trablus'ta gerilimi daha da yükseltmiş durumda... NATO saldırısının ardından NATO operasyonlarına katılan İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya Büyükelçilikleri ile Birleşmiş Milletler merkezi saldırıya uğradı.

Bunun üzerine Birleşmiş Milletler, Trablus'tan çekilme kararı aldı. Trablus ofisindeki yabancı çalışanlar Tunus'a gönderildi. Libya'da güvenlik şartlarının değişmesiyle Türkiye de, Trablus'taki büyükelçiliğini geçici süreliğine tahliye etti. İngiltere'yse Trablus büyükelçiliğinin yağmalanması sonrası, Libya'nın İngiltere büyükelçisini sınırdışı etti.