BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ünal Aysal'dan bomba sözler!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, taraftarını epey kızdıracak gibi gözüküyor. İşte o şok sözler...

Abone ol

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal çok önemli açıklamalarda bulundu. Aysal, 'Aziz Yıldırım'ın yerinde olsam taraftar arkamda durmaz, kulübü terk et derdi' diyerek taraftarını eleştirdi. Aysal ayrıca Fatih Terim hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Kanaltürk'te yayınlanan Telegol programına konuk oldu.

"DURUŞUMUZDA DEĞİŞİKLİK OLMADI"

Aysal, "3 Temmuz'dan bu yana duruşumuzda değişilik olmadı. Düşüncelerimizi resmileştirmek için TFF'ye uyarı gönderdik. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi'ne güvenimiz ve saygımız çok büyük. TFF'nin alacağı karara kamu vicdanını tatmin etmeli. Biz kimse ceza alasın istemiyoruz. Biz kendi kulübümüzün menfaatlerini düşünüyoruz. TFF bu işi UEFA ile koordineli götürmek zorunda" diye konuştu.

"TFF'YE SİLAH VERMEK İSTEDİK"

26 Ocak'taki Genel Kurul'da neyi oylayacaklarını bilmediklerini söyleyen Aysal, "Toplantı bence hedeflerine ulaşmadı. Geçtiğimiz cuma günü ciddi kararlar alınsaydı, ben ihtarname göndermeyecektim. UEFA'dan alacakları tavsiyeleri yazılı alsalar daha iyi olur. Aydınlar'ın UEFA ile görüşmesinde gerekeni yapacağını düşünüyorum. Çok tecrübeli yöneticilerimiz var. Kendimize göre bizim de görüşlerimiz var. Bunu açıkça sergilemek, şu anda doğru olmayacaktır. Biz içeriye son derece tarafsız bilgi verdik. Bizim beklentilerimiz budur dedik. Zaman içinde olabilecekleri aktardık. Galatasaray olarak, TFF'nin eline güçlü bir silah vermek istedik. Alacağı kararların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Biz bu süreçte her zaman tektik. Aziz Yıldırım'ın son gönderdiği mesaj da 58. madde kaldırılmasın yönünde. Bir kulüp başkanının samimi olmadan böyle bir açıklama yapacağına inanmıyorum. Karşımızda 13-14 senelik bir başkan var. Sözlerine inanmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"YASALARI DEĞİŞTİRME LÜKSÜMÜZ YOK"

Aysal, "Kulüp başkanlarının yasaları değiştirme gibi bir lüksü olamaz. Biz yasaları değiştiremeyiz. Yasaların değiştirilmesine karşıyız. Yasaları, yasa koyucalar değiştirebilir. Federasyonunun bu durumu iyi gözetmesi gerekiyor. TFF'nin kamu vicdanını tatmin etmek ve UEFA ile ters düşmemek gibi iki önemli görevi var" dedi.

"SHAQIRI İÇİN RESMİ TEKLİFİMİZİ YAPTIK"

Shaqiri için resmi tekliflerini yaptıklarını ifade eden Aysal, "Basel, Avrupa liglerinde oynuyor. İlk teklifimiz severek karşılamadılar. Biz 10 milyon euro vermedik. Daha düşük bir rakam verdik. Bonuslarla 13'e kadar geldik. Kulüp birkaç yerden daha teklif aldığını ve o teklifleri değerlendirdikten sonra tekrar bize dönebileceklerini söyledi. Oyuncunun söylediklerine bakarsak Türkiye'de oynamak istiyor." diye konuştu.

[PAGE]

AZİZ YILDIRIM'IN BAŞINA GELENLER...

'Aziz Yıldırım'ın başına gelen şey sizin başınıza gelse, ne yapardınız?' sorusu üzerine Ünal Aysal; "Aynı şey benim başıma zor gelirdi. Büyük konuşmayalım ama ben bu mücadeleyi vermezdim. Kendimi kulübümden soyutlardım. Kendi mücadelemi kendim verirdim" cevabını verdi.

AYSAL, TARAFTARI ÇOK KIZDIRACAK!

'Taraftarının Aziz Yıldırım'ın arkasında durmasını doğru buluyor musunuz?' sorusuna ise Aysal, "Demek ki taraftar Aziz Yıldırım'a güveniyor. Bu konuda bir şey diyemem. Benim başıma bunlar gelseydi, bizim taraftarımız benim arkamda bu kadar durmazdı. İki gün bekler ''Kulübü terk et, biz işimize bakalım'' derlerdi. Ama Fenerbahçe camiası böyle değil. Aziz beyin arkasındalar." diye cevap verdi. 

"AVRUPA'YA GİDEMEZSEK BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM" 

UEFA'dan alacakları tavsiyeleri yazılı alsalar daha iyi olur. Aydınlar'ın UEFA ile görüşmesinde gerekeni yapacağını düşünüyorum. Çok tecrübeli yöneticilerimiz var. Galatasaray, TFF kararı nedeniyle önümüzdeki yıl yurtdışına çıkamazsa,ben Mayıs ayında görevi bırakırım. Bu şartlarda başkanlık yapamam. Galatasaray yurtdışına çıkma alternatifini kaybederse, benim Galatasaray için çizdiğim proje düşer. Böyle bir şey olursa O proje benim Galatasaray'ı yurt dışına götürmek ve bu başarıyı devam ettirmek şeklindedir.

FENERBAHÇE'SİZ LİG OLMAZ

Söze TFF'nin futbola zarar verecek bir karar alacağını sanmıyorum diye başlayan Ünal Aysal açıklamalarına şöyle devam etti: "Fenerbahçe'siz lig olmaz. Ben Galatasaray'ın başkanıyım ve Galatasaraylıların isteklerini yerine getirmek zorundayım. Eğer bunu yapamamazsam, Başkan kalmamın bir anlamı yok. Aziz Yıldırım'ın Spor'da şiddeti ve şikeyi önlemeye yönelik 6222 nolu kanunun değiştirildiği zaman ses çıkartmaması, ancak 58. maddenin değiştirilmesinde karşı çıkmasını ben de merak ediyorum... Bugün Federayonu çektiğimiz ihtarnamede benim onayım var, imzam yok. İmzam olması da gerekmiyor. Biz amacımıza ulaştık ve istediklerimizi duyruduk... Mehmet Ali Aydınlar bey, son derece temkinli ve soğukkanlı hareket eden biri..

"FATİH HOCA ÇOK ALINGAN"

Teknik direktör Fatih Terim hakkında da konuşan Aysal, "Transfer konusuna gelince Fatih Terim'e sormadan transfer yapmayız. Fatih hocanın ''Evet'' demediği kimseyi kulüpten içeri sokmam. Ama Fatih hocanın al dediği futbolcuları da incelerim, bakarım bütçeme uygunsa alırım, uygun değilse almam. Ronaldinho, konusunu Fatih hocaya sordum, ''Böyle bir şey var istermisin'' dedim. ''Bana 24 saat içinde cevap verin'' dedim, bana ''İstemem takım içi dengelerini bozar'' dedi. Ben de almadım. Ben Messi'yi almak istesem, Fatih hoca 'İstemem'' dese yine almam. Çünkü ben yarın hesap soracağım adamın istemediği birşeyi yapmam... Fatih hoca çok alıngan bir adam, Adnan Öztürk'ün futbolla hiç bir alakası yok. Ama ikisi neden anlaşamıyorlar bilemiyorum..." dedi.dedi.