BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  DÜNYA

Rauf Denktaş'ın vasiyeti!

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a sözler verdi

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kurucu Cumhurbaşkanımız, ebedi önderimiz sen müsterih ol. Kimse beni ve Halkımızı devlet olgusundan asla geriletmeyecektir” dedi ve ekledi...

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Denktaş’ın kendisine, “Devlete sahip çık” vasiyetinde bulunduğunu söyledi.


Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı naaşı önünde yaptığı konuşmada Denktaş’a seslenerek, “Kurucu Cumhurbaşkanımız, ebedi önderimiz sen müsterih ol. Kimse beni ve Halkımızı devlet olgusundan asla geriletmeyecektir. Hiçbir baskı, hiçbir vaat beni, Kıbrıs Türk Halkı’nı, iki kesimliliği, iki halk olgusunu, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamını savunmaktan alıkoymayacaktır” dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerinde ifade ettiği gibi bağımsızlıktan, egemenlikten yana devletçi bir dava adamı olduğunu vurguladı.

ASLA ÖLMEYECEKSİN

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halk olarak Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın söyledikleri sözlerin idraki içerinde olduklarını kararlılıkla bunun gereğini yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Sen vatanını seven, bu topraklara aşık, güven içinde egemen bir şekilde bu topraklarda yaşamını sürdürmek isteyen her Kıbrıs Türkü için bir sembol olarak hep bu halkla birlikte var olacaksın. Sen asla ölmeyeceksin, çünkü her Türküm diyenin, Kıbrıs Türkü Halkı’nın beyninde, gönlünde, yaktığın egemenlik ve özgürlük meşalesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı olarak yaşayacaksın.”

ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİ

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Rauf Denktaş bir kahramandı. İngilizin adamlığını değil, Kıbrıs Türk halkının mücahidi olmayı seçti. Ateşten gömlek giydi. Terör örgütü EOKA karşısında TMT’yi kurup, yönetti” dedi.