BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Unakıtan'ın oğlu rotayı denize çevirdi!

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan şimdi de deniz taşımacılığına soyunuyor.

Abone ol

Bursa-Karacabey’de kireç fabrikası bulunan Abdullah Unakıtan bu ilçede hem Ro-Ro seferlerine başlamayı, hem de termik santral kurmayı planlıyor.

Milliyet'in haberine göre, Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Dutliman köyünde termik santral kurmayı planlayan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’a ait AB Gıda şirketi, Balıkesir İl Genel Meclisi’nin mera vasfını değiştirme kararını iki kez reddetmesi üzerine rotayı Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu köyüne çevirdi.

Köylülerden imza kampanyası

DOĞADER Karacebey ve Mustafakemalpaşa Temsilcisi Seyit Ali Geçici, yöre halkına iş vaadiyle kurulmak istenen termik santralin geri dönüşü olmayan bir yol anlamına geldiğini söyledi. Geçici, projeye izin verilmemesi için Karacabeylilerin yanı sıra çevrecileri, sivil toplum örgütlerini ve siyasi partileri göreve çağırdı.

CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş da Kurşunlu’nun doğasının bozulmasına izin vermeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. ÇED aşamasındaki projeye tepki gösteren Kurşunlu köyünde ‘Termik Santrale Hayır’ sloganlı imza kampanyası başlatıldı.

‘Ormana zarar verir’ endişesi

Kampanyaya, bugüne kadar aralarında tatilcilerin de bulunduğu 600 kişi imza attı. Kampanyaya, ilk anda işsizliğe çözüm getireceği düşüncesiyle yapılacak yatırımlara olumlu bakan köylülerin, santralın ıhlamur ve kestane ormanlarına zarar vereceği endişesiyle katılmaları dikkat çekti.